основен С какво пие кафе Кафе със сиропи

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


10/20/2009 2:34 PM
Индекс на материалите
Кафе със сиропи
Приготвяне на кафе със сиропи
Сиропи за кафе «MONIN»
Сиропи за кафе «1883 Филибер Рубин»
Сиропи за кафе "Teisseire"
Сиропи за кафе "Fabbri's Fantasy in Caffe»
Сиропи за кафе «Da Vinci Gourmet»
Всички страници

Кафето със сиропи е немислимо разнообразие!

Как да направите кафе със сироп

Красивый кофейный коктейль с сиропом Понякога има такова настроение, което искате нещо ново, все още неизпитано и неизследвано. Или искате да изненадате и да направите приятели и семейство щастливи, а може би и да организирате малък празник, дори и за себе си.

Разнообразието от сиропи ни позволява да преобразуваме кафето, да намерим свой собствен, същия вкус, този, който искаме в момента ... С леко докосване на есента, вкус на вкус или мента прохлада.

Може би, приготвянето на кафе със сиропи може да се сравни с подготовката на различни ястия с подправки. Много често използваме подправки в настроението, разчитайки на нашата интуиция. Това е вид творчество, възможност да изразявате чувствата си - какви подправки, колко и колко да добавите при приготвянето на ястие.

Същото важи и за приготвянето на кафе със сиропи ... Разбира се, има общи подходи и препоръки, има много рецепти за приготвяне на кафе със сиропи, но всеки от нас има възможност да направи нещо различно.

Създадени на базата на естествени суровини, без изкуствени цветове, сиропите от кафе запазват вкуса и аромата си дълго време дори при високи температури на напитки. Някои от тях се основават на фруктоза, което им позволява да бъдат използвани от всички без изключение, включително хора с диабет. Трябва обаче да се има предвид, че 100 ml сироп съдържа 245 kcal.

Понастоящем има повече от 80 аромати на сиропи, използвани за приготвяне на напитки (коктейли, кафе и т.н.). Най-популярните сиропи от кафето са лешник, ванилия, карамел, шоколад, мента, амарето, канела, гренадин, ирландски крем и т.н. Те отблъскват вкуса на кафето и го правят по-дълбоко.

Наименования на основни сиропи за кафе:

Амарето

Амарето

ванилия

ванилия

сироп от нар

сироп от нар

Ирландски крем (ирландски крем)

Ирландски крем

карамел

карамел

кокосов орех

кокос

канела

канела

кафе

кафе

лешник

лешник

бадеми

бадем

мента

мента

шам-фъстък

шам-фъстък

Черно касис

касис

шоколад

шоколад


Основни правила за приготвяне на кафе със сиропи

При приготвянето на кафе със сироп е необходимо да се има предвид, че сиропите имат свой собствен вкус. Затова е изключително важно да се спазват определени пропорции: за приготвяне на чаша за еспресо се препоръчва да се вземат около 5 ml сироп, капучино или кафе с мляко (200 ml) - 20-30 ml сироп (4-6 супени лъжици). ), сервиране на кафе-коктейл - 30 мл сироп (6 ч.л.).

Трябва също така да се има предвид, че сиропите на база фруктоза са по-сладки от сиропите на захарозата, поради което количеството добавено сироп (според препоръките на производителите) трябва да бъде по-малко.

Също така е необходимо да се вземе предвид наличието или отсъствието на такива характеристики на сиропа като коагулация, когато се комбинират с мляко и горещи компоненти. Ако сиропите са сгънати, те не са подходящи за приготвяне на горещо кафе и кафе с мляко (лате, капучино и др.).

Обикновено се приготвят следните напитки: Еспресо със сироп, Лате със сироп (горещо и студено), Капучино със сироп, Кафе-коктейли със сиропи (горещо и студено).

Еспресо със сироп
За да направите еспресо със сироп на дъното на чашата, налейте 5-10 ml сироп. о фе в турке или френч-прессе , перелейте его в чашку). След това пригответе еспресото в чаша сироп (ако се готвите да готвите в турска или френска преса , изсипете го в чаша). Разбъркайте.

Лате с горещ сироп (слоеве)
За една напитка е необходима една част от еспресото и три части от бита горещо мляко с малко количество пяна. За да приготвите гореща лате със сироп в долната част на чаша или спринцовка, сипете. След това, в тънка стъпка, по-добре на лъжица лъжица, внимателно излейте малко затоплено мляко. След това победете втората порция мляко и поставете пяната в чаша. Пригответе кафе. Изсипете я внимателно в стъклото, докато се образува слой между млякото и млечната пяна. Проследете кафето върху маската на пяна (можете да поставите малко повече пяна), украсете със настърган шоколад, портокалова кора, канела (на вкус), сервирайте напитка със слама.

Лате с студен сироп
За да направите студена лате с сироп, направете кафе, добавете 20 ml сироп и разбъркайте добре. В чаша поставете кубчета лед, добавете 70 мл студено мляко и кафе със сироп.

Капучино със сироп
За да направите капучино със сироп на дъното на чашата, изсипете 15 ml сироп. След това подгответе кафе в чаша (ако приготвяте кафе в турска или френска преса, изсипете го в чаша). Разбъркайте. Добавете пяната и млякото.

Кафе-коктейли със сиропи . Рецепти за коктейли на базата на кафе с добавка на сиропи >>


За да приготвите кафе със сиропи, може да се нуждаете от следните ястия и оборудване:
Сладкичка, jigger, бар лъжица, шейкър, миксер, спрей, чаша cappuccino, чаша за еспресо, айреш-стъкло

Сиропите за кафе могат да се приготвят сами или закупени.

Основни производители на сиропи

За приготвянето на кафе най-често се използват сиропите на следните компании:

 • "1883 de Philibert Routin" (сиропи "1883 Филибер Рутин" , Франция, 1883),
 • "Монин" (сиропи Монин , Франция, 1912 г.)
 • "Teisseire" (сиропи Teisseire , Франция, 1720),
 • FABBRI 1905 SPA (сиропи Fabbri s Fantasy in Caffe , Италия, 1905),
 • "Da Vinci Gourmet" (сиропи Da Vinci Gourmet , САЩ, 1989).

На нашия сайт yanqex.com ще намерите голямо разнообразие от рецепти:


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":Сиропи за кафе «MONIN»

 

През 1912 г. в Брюж (Франция), Джордж Монин основава своето дружество La passion de la Qualite. Фирмата е асоцииран член на IBA, международна барманска асоциация. В допълнение към сиропите, компанията произвежда леки алкохолни напитки.

В продължение на почти 100 години компанията произвежда сиропи, а сега продуктовата линия има повече от 50 вкусове. Барменът от 32 страни по света признава сиропите на MONIN като най -добрата марка сиропи.

За приготвянето на монинов сироп се използват само естествени суровини и чиста вода.


Основни сиропи за кафе: ванилия, сироп от карамел, лешник, джинджифил, шоколадов сос.

Ваниловият сироп допълва вкусния вкус на кафе-лате (с горещо мляко).
Карамелният сироп е подходящ за плодов вкус.
Сиреният "лешник" с едва забележимото наличие на бадеми и ванилия е идеален с млечните съставки. Можете да добавите сироп към еспресо, покрит със слой бита сметана.
Сироп "Gingerbread" , който е балансирана смес от джинджифил и канела, се счита за "зимен" вкус. Добре е за охладено и замразено кафе. Можете също така да добавите този сироп към горещо какао.
Шоколадовият сос има кремообразна, мека текстура. Благодарение на структурата си, сосът дава възможност за създаване на горещо и студено моско кафе. Можете да смесвате соса с сироп от мента.


Препоръчителни дози: за 1 порция еспресо около 15-30 ml сироп MONIN (при използване на няколко сиропи, 15/15 ml или 10/20 ml).

Сиропите се произвеждат в стъклени бутилки с обем 70 ml, 0,7 и 1 литър.

Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


 

Кафе сиропи "1883 Филибер Рутин" (1883 г. Филибер Рутин)

 

Фирмата е създадена през 1883 г. във Франция, е член на Европейската асоциация на специализираното кафе. В допълнение към сиропите, компанията произвежда силни алкохолни напитки и ликьори.

До днес, повече от 100 години, всички сиропи се приготвят по традиционна древна рецепта. Собствената система на дестилация и ароматизация, основана на естествени плодове и растения, отглеждани в Алпите, ни позволява да заявим, че естествените сиропи са 100%. В допълнение, те не съдържат мазнини и холестерол.

Като "сладък" компонент при производството на сиропи се използва фруктоза, така че сиропи могат да се използват от хора, страдащи от диабет и други заболявания.

Съдържанието на сиропи толерира високи температури, предотвратява сгъстяване на млякото, което им позволява да се използват за приготвяне на лате или еспресо.

Основни сиропи за кафе: Ванилия, Амарето, Ирландски Крим, Гренадин, Зелен мента, Карамел, Шоколад, Касис, Ирландски крем, Канела, Кафе, Макадамия, Бадеми, Печена лешник, Сладка мента, Шам фъстък, Яйца , Бял шоколад.

Сиропите се произвеждат в стъклени бутилки с обем 70 ml, 0,7 и 1 литър.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне": 

Сиропи за кафе "Teisseire"

 

Френската фирма Teisseire основава Mathieu Teisseire през 1720 г. и повече от 300 години фирмата произвежда натурални концентрати. При производството на своите продукти, Teisseire използва само естествени съставки и най-новите технологии, които позволяват дълго време да се запазят всички полезни свойства на натуралните съставки в сиропите.

Сиропите се правят с прибавянето на натурални плодови сокове, които засилват вкуса. Тировите сиропи не използват изкуствени добавки, изкуствени консерванти и подсладители.

Като цяло фирмата предлага 28 вида сиропи. Професионалните сиропи се представят от двама владетели: гореща (кафява) линия - сиропи за кафе и сиропи за коктейли, чайове, студени напитки.

Основни сиропи за кафе: Ирландски крем (Ирландски крем, Ирландски крем), Карамел, Канела, Бадеми, Лешник, Шоколад, Ментово зелено, Ванилия, Касис, Амарето.


Сиропите се произвеждат в стъклени бутилки с обем 0,7 и 1 литър.

Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


 

Сиропи за кафе "Fabbri's Fantasy in Caffe»

 

Компанията "FABBRI 1905 SPA" е създадена от г-н Gennarro Fabbri през 1905 г. в Portomaggiori (провинция Ферара, Италия) като "Premiata Distilleria Liquari G. Fabbri" и едва през 1999 г. годината получи истинското си име.

Линията на концентрираните сиропи на компанията е специално проектирана да придаде специален вкус на еспресо, капучино и лате. Тези сиропи се различават от традиционната прозрачност и липсата на съсиреци, лесно се разреждат, имат ниска киселинност, което позволява да се запази естествената ниска киселинност на кафето и предотвратява коагулацията на млякото - ако се добави.

Основни сиропи за кафе: Амарето, кокос, шоколадов мента, канела, карамел (наситени), лешник, ванилия, шоколад (ароматизиран, може да се използва в комбинация с други сиропи).


Производителят препоръчва следните дози сироп:

 • за 1 порция еспресо кафе - 5 мл сироп FABBRI,
 • за 1 порция капучино или кафе с мляко - 10 ml сироп FABBRI,
 • за 1 порция кафеен коктейл - 20 мл сироп FABBRI.

Сиропите се произвеждат в стъклени бутилки с обем 0,56 и 0,74 л.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне": 

Сиропи за кафе «Da Vinci Gourmet»

 

Компанията "Da Vinci Gourmet" е основана през 1989 г. в САЩ. В момента продуктите на компанията се продават в повече от 40 страни по света.

Da Vinci Gourmet е официалният сироп на световното и европейското първенство сред бариста, в продължение на много години принадлежи към групата продукти от класа на висшите училища. Сиропите се продават в 53 страни и имат висока репутация. Da Vinci Gourmet сиропи използват 2 големи кафеви мрежи - Costa Coffe и Starbucks.

Сиропите Da Vinci Gourmet се произвеждат на базата на екологично чиста захар от тръстика и специално подготвена вода. Вкусът се запазва при високи температури и сложният състав на напитката предотвратява подвижността на млякото. Срокът на годност на сиропите е около 2 години.

Основни сиропи за кафе:

 • Амарето (кайсиево-бадемов аромат),
 • ванилия,
 • Гогол-Могол (Egg-Nogg),
 • Ирландски крем,
 • Карамел (с лек ванилов вкус),
 • Лешник,
 • Бадеми (вкус и аромат на свежи Калифорнийски бадеми)
 • Тирамису (аромат на шоколадово-кафе),
 • Френска ванилия (по-кремообразен и мек вкус от ванилов сироп)
 • шоколад,
 • Шоколадов мента (комбинация от черен шоколад и мента)
 • Шотландски карамел.


Сиропите се произвеждат в стъклени бутилки с обем 0,187 и 0,75 л.

Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.