основен Всичко за кафе История на кафето Кафе Музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Кафе музей във Виена, Австрия

Кафе-музеят във Виена "Kaffee Museum" , основан през 2003 г. от Едмънд Майр, се намира на територията на Икономическия музей в района на Vogelsanggasse. По-голямата част от уникалната експозиция е собствената колекция на Едмънд Майр, която той събра в продължение на 50 години.

В колекцията на музея има огромен брой кафемашини, кафе мелници и екзотични предмети от всички векове и всички култури. В пет музейни зали с обща комплексност от 300 кв.м. днес изложи около 1000 различни предмети, по един или друг начин, свързани с темите за кафе . Сред тях са чаши , различни неща, свързани с традициите и историята на виенските кафенета, кафеварки и кафемашини , кафе машини и кафе машини , пера и термос, както и стари брошури и плакати, специална литература. В допълнение, 2000 проби от различни смачкани захар. И на практика всяка изложба има своя собствена уникална история за това как тя е намерена и възстановена.

Експозиция с най -старата история е стар английски кафевар , който е на около двеста години. Все още работи, всеки ден нейната работа е демонстрирана по време на лекциите, провеждани в музея . Използва се и от Лудвиг ван Бетовен, който според някои доклади е бил един от първите гастрономи за кафе . Атмосферата в музея с изключителната му атмосфера е привлекателно място за провеждане на различни мероприятия. Блясъка на ценни исторически експонати винаги прави всяко незабравимо събитие концерти, четения и семинари.

В музея има професионален кафе-център . Какво трябва да знаете за кафето , неговото производство и подготовка , за да "внесете" магията в чашата ? Тук, в Центъра, на практика са обхванати въпросите за приготвянето на кафе, обсъждат се всички нюанси на процесите. Центърът обучава собствениците на ресторанти, бариста и частни любители на кафе . В този случай майсторските класове са съсредоточени върху специфични и различни интереси.

Основните дейности по обучение на Центъра:

  1. Кафе-семинар "Кафе - от растение до чаша" (основно),
  2. Кафе-семинар на професионалната "Кафе-теория и практика"
  3. Майсторски клас Бариста,
  4. Кафе-семинари "Повече знания водят до по-голям оборот" (за собствениците на ресторанти).

Музеят работи: понеделник - четвъртък - от 09:00 до 18:00 часа, петък от 09:00 до 14:00 часа.

Адрес на Музея на кафето във Виена:

Kaffeemuseum
Vogelsanggasse 36
A-1050 Wien

Официалният сайт на музея - http://www.kaffeekompetenzzentrum.at


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Жени срещу кафе - исторически факт от живота на кафето

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Факти за ползите и опасностите от кафето

Ефект на кафето върху тялото на здрав човек

Рецепти за кафе. Повече от 300 рецепти за приготвяне на кафе

Как дойде кафе в Европа

Кафе-обиколки или страна на кафе и карнавални чака пътници - любители на кафе

Обиколка на планетата в търсене на интересни места за "кафе"

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.