основен Всичко за кафе История на кафето Кафе Копи Ловац. Как да произвеждаме най-скъпото кафе в света

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Кафе копия

Копи Лювак ест кофе Четириста долара на килограм кафе на зърна не е фантазия, а реалност, когато става въпрос за толкова рядко разнообразие, колкото и Копи Лувак. И това не е в своята рядкост (този вид се събира само на някои индонезийски острови), а по начина, по който получават уникални, наистина "златни" зърна.

Произходът на кафето е тясно свързан с животинския свят на Индонезия, а именно с малък животински лукак, който живее на дървета. Смята се за хищник, обаче, в дажбата на любовника - не само месо, но и някои растителни компоненти, например зърна от кафе. Той ги храни в такова количество, че не може да смила, и затова ги показва естествено в леко променена форма. Кофе после обработки зверьком

След това зърната се събират, изсушават на слънце и се продават. Има много опити да се възпроизведе процесът на ферментация на този сорт по изкуствен начин, без участието на животни, но досега никой не е успял да постигне същия резултат.

Смята се, че първото необичайно зърно е намерено и разраснало английския бизнесмен Джошуа Робинсън, който постави производството на Копи Лувак на потока и отдавна беше почти монополист по този въпрос. Малко по-късно подобен бизнес започна да се развива и други индустриалци. Понастоящем Kopi Luvak се произвежда в Индонезия, в южната част на Индия, по-голямата част от доставката на крайния продукт отива в Япония.

Фабрика по разведению Копи Лювак Експертите казват, че такъв особен и неприятен начин на "производство", ако засяга вкуса на кафе, е изключително положителен - зърната придобиват много мек аромат на карамел с нюанси на шоколад, мед, масло и нуга. Подобен ярък вкус се осигурява благодарение на специалните свойства и състав на стомашния сок на любовника.

Днес производството на Копи Лууак е над естествената природа - в Индонезия има много ферми, където се отглеждат люпила специално. Въпреки това, напитката все още е рядка и елитна. Не го пийте сутринта, но спокойно, опитвайки се да почувствате деликатния вкус и усещане, принадлежащи на високи кулинарни изкушения.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Какво е декофеиновото кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Интересни правила за пиене на кафе в Италия.

Какво е в кафето и колко калории в кафето

Използването на кафе вкъщи или как да използвате кафе, за да излекувате настинките и да се отървете от молци

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Детронирайте митовете за кафе или какви ползи от кафето

Кафето унищожава миризмата от устата

Медиците са доказали: Кафето се държи като лекарство

Кафе и красота. Как може да се харесате на себе си и на вашето тяло с кафе: процедури за спа процедури, скраб, обвивки, инхалации, маски ...

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.