основен Всичко за кафе История на кафето Как дойде кафе в Европа. Исторически факти, свързани с появата на кафе в различни страни

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Как дойде кафе в Европа

Путешествие кофе Европа научи за кафе от италианския лекар и ботаник Prospero d'Alpino. При завръщането си от пътуването до Египет, където той придружава посланика от Венеция, през 1592 г. Алпино първо описва "арабската медицина" - кафе. След 20 или 40 (според различни източници) години във Венеция, откри първото кафене в Европа. Разбира се, само богати и благородни хора могат да си позволят да го посетят.

Един от посланиците на папа Клемент VIII, който живее в Турция и Персия отдавна, около 1626 готвеше първата чаша кафе за своя покровител. Ароматната напитка беше толкова харесана от папата, че по-нататъшното разпространение на ароматната напитка в Италия не знаеше пречки. С триумф на кафе излезе извън Италия. Незабавно е бил признат в Германия, Полша, Холандия и Франция. През 1672 г. първото кафене в Париж е открито от сицилианския Francesco Procopio. Той е разположен точно срещу театъра на Комедия Франсез и е център на бохемския живот на френската столица.

Европейците получиха кафе-дървета само век след първия опит да опитат кафе. През 1690 г. група от холандски моряци успяват да вземат със себе си няколко завода от пристанище Mokka в Йемен. Холандците разпространиха кафенето в целия свят. Няколко години по-късно първите насаждения за кафе се появяват в Ява и Суматра, а след това се появяват на територията на Централна и Южна Америка. До този ден огромните бразилски насаждения доставят тази ароматна напитка на целия свят.

Имаше в Италия и кафене, което бе позволено да дойде при жените. Можем да кажем, че "Cafe della Venezia TrioFante" е първият женски клуб. Те казват, че тази институция обичаше да посети Казанова.

Преди Русия модата за кафе дойде през 1696 г., когато Петър I, който посети Холандия, издаде заповед да я продаде на събрания.

Заедно с ароматна напитка в живота на европейците, имаше и ново ястие: турчинката, тя също е дживва, тя е Ървик, кана за кафе, малки чаши за кафе. Но това не е най-невероятното и необичайно ястие за напитки, които се срещат. Например, дестинтерът за вино е много изтънчен и елегантен, но не можете да го срещнете често, това са само истински винопроизводители и дегустатори.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:
Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия. Ремонт на кафе машини Gaggia

Кафе копия

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Жени срещу кафе - исторически факт от живота на кафето

Как да купувате кафе на зърна и да не губите, съвети за избор на естествено кафе

Какво е декофеиновото кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Как дойде кафе в Европа

Кафе-обиколки или страна на кафе и карнавални чака пътници - любители на кафе

Обиколка на планетата в търсене на интересни места за "кафе"

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.