основен Всичко за кафе История на кафето Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Кофе в Италии Италианците не само въвеждат Европа в кафе, но също така се пристрастяват към ароматната напитка, превръщайки се в закачлив кафевар. Пият кафе сутрин, следобед и вечер. Струва си да се отбележи, че италианската традиция за използване на кафе не е подобна на приятните арабски ритуали и на американската култура на часовете на седене след разговор в мрежови кафенета. За италианците кафенето е уютно и познато място, в което всеки ден посещава, но не остава дълго там. Те бързо се приближават към щанда, гръмко казват: "Не се кафето!" те глътка 30 грама еспресо, изплащат се и избягват да работят. В по-голямата част от кофеина в Италия кафе, пиян точно зад тезгяха, е по-евтино от същото кафе, но сервира на масата. Включително, следователно, местните хора предпочитат да пият бързо, стоящи на краката си.

Но италианската дума еспресо в кафенетата и баровете на Рим и Милано няма да чуете. Италианците казват само кафе . Фактът, че това ще бъде просто еспресо, се подразбира сам по себе си. Еспресото е начинът да се направи кафе. Горещата вода под високо налягане преминава през слой от натрошени зърна. В същото време в кафето остават най-опасните терени, а чашата разкрива колкото е възможно по-богатият аромат и вкус на напитката. Въпреки факта, че еспресото е по-силно от кафе в турски или френски преса , то минимално засяга както сърцето, така и стомаха.

Не в чест в Италия и така нареченото двойно еспресо - кафе-допио : тук пият кафе много пъти на ден, но в малки дози. Температурата на напитката винаги е такава, че не е възможно случайно да изгорите устните си. Ако искате да си поръчате много горещо кафе, помолете бармана да ви даде кафеварка . Разнообразието от кафе, което е хубаво освежаване в горещ ден, се нарича caffe fredo - с лед. 30 грама - това е стандартното италианско еспресо, което се поставя в малка чаша - тацина . В кафенето можете да поръчате по-голяма порция - тогава ще излеете вода до обем от 60 грама. Това кафе е наречено lungo (дълго, дълго), но не е популярно: според италианците едно добро кафе трябва да бъде ристрето или басо - т.е. малка част от силно напитка.

При пътуване е много важно да се проучат традициите на страната на пристигане, да се подготвят добре, да се събират неща. Сега не е необходимо да носите багаж с вас в самолета. В нашето време има услуга за доставка на багаж от вратите на вашата къща до хотелската стая, просто трябва да се свържете с компанията, чиято специализация е товарен транспорт, и можете да пътувате светлина.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как дойде кафе в Европа

Кафе-обиколки или страна на кафе и карнавални чака пътници - любители на кафе

Обиколка на планетата в търсене на интересни места за "кафе"

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия. Ремонт на кафе машини Gaggia

Кафе копия

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Жени срещу кафе - исторически факт от живота на кафето

Как да купувате кафе на зърна и да не губите, съвети за избор на естествено кафе

Какво е декофеиновото кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.