Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Любителите на кафето

15.10.2013 16:44

Любителям кофе Кафето е едно от най-древните напитки, родом от Североизточна Африка - Етиопия - постепенно мигрира към арабските страни, а още в началото на 1600-те с изящния си вкус започна да запленява Европа.

По отношение на тази напитка има различни легенди, които ни разказват за произхода, първото откритие и чудотворното му имущество. Още първата легенда, която се отнася до откриването на тази популярна напитка, идва в началото на 850 г. сл. Хр. Тя е една от най-известните и най-популярните легенди сред любителите на кафе. Това е историята на един пастир от Етиопия, който забеляза как козите му, след като ядат кафеварници и плодове на пасището, бяха много развълнувани цяла нощ и неспокойни, без причина. След това в литературния свят се срещаме с различни легенди вече с участието на хората - това е легендата за Шейх Омар, за архангел Гавриил, за Клеопатра и за ректорите, които принуждавали монасите да пият кафе, за да не заспят по време на дълга нощна молитва , Почти всички легенди за кафето разказват не само за чудотворните ободряващи и лечебни свойства на тези тъмни червени плодове, но и за успешното използване на химическия състав на зърната за кожата на тялото.

Историята на кафето е толкова мистериозна и необичайна, че понякога сте изумени как тази напитка е узряла, оцеляла и станала толкова популярна в съвременния свят! Плодовете му бяха тайно изнесени от страните, жените написаха петиции срещу кафе: тъй като по-ранните кафенета бяха създадени само за посещение на мъже. Кафето бе забранено да пие - това беше епохата на управлението на везир Копрюлу в Константинопол, както и на губернатора на Мека, който се страхуваше от кафеварките, защото смятал, че те представляват заплаха за неговата власт - но всички тези събития имат свои собствени причини.

Малки семена, така изненадани човечеството с аромат и вкус, че ако поне веднъж се опита да изпие чаша кафе, тогава ще се подложите на това питие вечно.

В съвременния свят наситеността и вкусът на самата кафя зависи до голяма степен от степента на печене на зърната, както и от смилането им. Днес има четири степени на печене - това са скандинавски, виенски, френски и италиански. Където скандинавската е най-лесната степен на печене, а италианската е най-тъмната степен на печене на кафе на зърна. Тогава отива за смилане, което е много зависимо от мелницата. Има голямо шлайфане и фино смилане, а самото тип на смляно кафе зависи от подготовката и богатия му вкус. Грубното шлайфане се използва за кафеварки за кафе и фино шлайфане се използва за приготвяне на кафе на турски език.

Днес има много видове готвене на тази изключителна напитка: от най-древния начин, който е много популярен, до нови типове - еспресо, мкасиано, ристрето, моча, капучино, глез, виенски и други. В кафе, добавете подправки, мляко, алкохолни напитки .

Един от очевидните нови видове кафе е разтворим, който е създаден в края на деветдесетте години от швейцарския химик М. Моргенталер. Нейното нововъведение е в химическия състав и подготовката. Ако в преобладаващите видове препарати се използват зеленчукови насаждения, но това е естествен продукт, а след това в разтворим такъв, който не спазваме. Въпреки че в началото на 40-те години на двадесети век немското кафе придоби популярността си и ценителите му, а всяка година все повече търсещи, но все пак велики любовници и ценители, предпочитат гранулата, земята и всички методи за приготвяне.

Знаеш ли какво означава това, ТУ, написано на пакет кафе? соответствует нормативным документам и обязательным требованиям как государственных, так и межгосударственных стандартов, которые распространяются на данную продукцию. Техническите спецификации са технически условия, които показват, че продуктите отговарят на регулаторни документи и задължителни изисквания както на държавните, така и на междудържавните стандарти, приложими към този продукт.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кой е измислил машината за еспресо и какво трябва да е точното италианско еспресо кафе

Еспресо кафе машини (компресионни кафеварки)

Видове кафе машини и кафемашини: френско-преса, капкообразуватели, гейсери, еспресо кафе машини. История на творението, принципът на действие, предимствата и недостатъците.

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия. Ремонт на кафе машини Gaggia

Кафе копия

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Жени срещу кафе - исторически факт от живота на кафето

Как да купувате кафе на зърна и да не губите, съвети за избор на естествено кафе

Какво е декофеиновото кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.