основен Всичко за кафе История на кафето Как расте кафето и легендата за откриването на тази чудесна напитка

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


03/07/1984 13:45

Как расте кафето и легендата за откриването на тази чудесна напитка

Навсякъде по света хората имат сутрин с чаша вкусно, ароматно кафе, което дава сила и жизненост за целия ден. Трябва да се положат много усилия, за да направите най-изисканото и правилно кафе, като сте купили, което ще усетите цялата хармония на вкуса и енергията на напитката. Преди да влезе в чашата, кафето минава през цяла поредица от прераждания. Първото от тях за кафе на зърна е дърво, отглеждано внимателно и тромаво. След като зърното е узряло, то е събрано, пържено и опаковани в контейнер за превоз по целия свят. Сбор уражая кофе

Кафето, засадено в почвата, расте само след 2,5 месеца. След това кълнещата се дрога минава дълъг път от четири години, преди да може да даде първите си плодове, а преди това тя придобива сила и става все по-силна. Въпреки това, за да се обадите на тези зърна пълноценно кафе не може да бъде - това е просто тест за показване на резултатите. Само след шест години упорита работа и растеж, кафевото дърво може да даде зърно, подходящо за консумация. Добри и богати реколти могат да бъдат събрани за петнадесет години, а през следващите 30 години кафеното дърво ще донесе плодове, но в много по-малки количества.

Кафе и произхода му

Както знаете, родното място на кафето е Източна Африка или по-скоро нейните тропически гори. Вече от този район прочутите дървета започнали да се разпространяват по целия свят, като се засаждали при подходящи климатични условия. Кафяви зърна са придобили безпрецедентна популярност. Днес можете да си купите ароматна напитка навсякъде по света.

В света има няколко легенда, според които в това изпълнение се използва кафе, което е известно на всички. Първата легенда се появява през 1000 г. пр. Хр. Легендата се отнася до пастира Калдана от Етиопия, която насочи вниманието си към стадото си, което стана много развълнувано след консумацията на листата на кафевото дърво. Овчарят решава да опита сам тези загадъчни зърна и си направи отвара. След няколко глътки той почувства несравнимо вълнение на енергия и сила. Неговият експеримент скоро се разпространи във всички квартали и после се изпомпа на други континенти.

Много истории за напитката за кафе в древните приказки. Пътуващите взеха няколко кафе на зърна с тях и подготвиха отвара за тях, което помогна да се справи с умората и даде нова сила и енергия, толкова необходими в дългите скитания. Първоначално зърното се използваше сурово и само след известно време бяха пържени, натрошени и варени. Сега се използват пържените зърна, а популярността на кафето нараства всяка година.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кой е измислил машината за еспресо и какво трябва да е точното италианско еспресо кафе

Еспресо кафе машини (компресионни кафеварки)

Видове кафе машини и кафемашини: френско-преса, капкообразуватели, гейсери, еспресо кафе машини. История на творението, принципът на действие, предимствата и недостатъците

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия. Ремонт на кафе машини Gaggia

Кафе копия

В историята на безкофеиново кафе, за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе Музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Жените срещу кафе - исторически факт от живота на кафето

Как да купувате кафе на зърна и да не губите, съвети за избор на естествено кафе

Какво е безкофеиново кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.