основен Всичко за кафе История на кафето Истинско еспресо, какво е това?

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


05/21/2014 12:31 ч

Истинско еспресо, какво е това?

Итальянский эспрессо Тази напитка се появява в слънчева Италия, а именно в Милано, още в началото на ХХ век. Той е най-популярният и обичан пиещ кафе - това е еспресо. Трябва да кажа, че в родината си дори създаде Института за италиански еспресо, който разработи класическите стандарти за подготовката на този "божествен нектар".

За непознатите това е само едно много силно кафе, но за истински ценители, има пропаст на вкусови усещания и неописуемо удоволствие. Следвайки класическата рецепта, от седем до девет грама земно зърно и само трийсет милилитра вода, за да се подготви, са необходими. За да направите напитката точно така, както е измислена от италианските гурмета, е много важно да изберете правилното кафе. Фасулът на силно изпичане ще бъде най-добрият начин, той може да бъде арабика или robusta. Смята се, че италианските сортове са най-подходящи за производство на еспресо. Много хора подготвят напитка, използвайки ароматизирани зърна, но истински ценители предупреждават, защото ароматът на варено кафе не винаги е идентичен с миризмата на боб.

За да приготвите тази напитка, се нуждаете от качествена еспресо машина и много фини бобчета. Как да проверя? Най-подходящи са тези, които, когато се търкат между пръстите, ще приличат на пясък и нищо друго. В настоящето еспресо пяната трябва да е много плътна, светло кафява, с по-тъмни вени. Ако установите, че цветът му е по-светъл, тогава или сте направили грешка с избора на мелене, или сте добавили твърде малко кафе. Съвет на експертите: Еспресото е много по-вкусно, ако предварително нагреете машината за кафе.

За да сте сигурни, че служителите се наслаждават на ароматно кафе през целия ден, много мениджъри купуват кафе машини за кафе, с които можете да подготвите зашеметяващо еспресо и, което е по-важно, да отделите само няколко минути. За да се гарантира, че всички работници могат да пият чаша, е по-мъдро да си купите апарат, чието производство не е ограничено до трийсет чаши на ден.

За да пиете това кафе е необходимо от специални миниатюрни "демитати", чаши, чийто обем не надхвърля осемдесет милилитра. Дебелите им порцеланови стени позволяват еспресо да стои горещо дълго време. Макар че частта е само тридесет милилитра, не е допустимо да се пие наведнъж, а само да се насладите на вкуса, като се насладите на всяка малка глътка и нейния послевкус.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кой е измислил машината за еспресо и какво трябва да е точното италианско еспресо кафе

Как расте кафето и легендата за откриването на тази чудесна напитка

Историята на кафе в турски или като кафе се превърна в национална напитка в Турция

Френски кафе традиции

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия. Ремонт на кафе машини Gaggia

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Жени срещу кафе - исторически факт от живота на кафето

Как обикновено готвя кафе в турчин - добър съвет

Какво е Michelin Red Guide или звездни ресторанти?

Известни кафенета по света: Франция, Париж - кафе La Closerie des Lilas (Closerie de Lila)

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.