основен Всичко за кафе История на кафето Историческо отклонение - известни любители на кафе и любимите им рецепти

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Историческо отклонение - известни любители на кафе и любимите им рецепти

14.04.2015 г. 12:00 ч

Портрет Моны Лизы из кофе Любителите и почитателите на кафе вероятно се интересуват дали са били в добро дружество? И как в предишните векове беше с любов към ободряваща напитка? Огромен брой известни личности много харесваха кафето, някои бяха истински любители на кафе. Много от тях са измислили свои собствени рецепти и много любопитни ситуации в живота им са свързани с кафе. Нека да говорим за творчески хора и да видим как те са запазили ефективността си.

Любовта на кафе на Балзак граничи с манията

Писателят ме увери, че една любима напитка е по-важна от яденето, съня и най-вече всяко удоволствие. По време на пътуването той взе хартия, химикалка и сака за кафе с него, а ако нямаше начин да направи кафе, той дъвчеше смачкано зърно. За готвене Balzac използва и натрошено зърно, излива си малко вода и получава много богато, силно питие. В деня той пил до двадесет чаши. Историците са съгласни, че легендарната производителност на Балзак е свързана с това немислимо количество консумирано кафе. Но същите историци смятат, че причината за смъртта на Балзак е отравяне с кофеин, така че не се опитвайте да го повтаряте сами.

Бетовен, който познаваше кафенето

Знаехте ли, че композиторът на гения не е започнал деня без чаша кафе? За приготвяне на напитката трябва да се вземат 60 зърна и не по-малко. Бетовен кара кафе самостоятелно и приятелите на композитора го уверявали, че питието е много добро. Това е доста изненадващо, тъй като кулинарният експерт от Бетовен беше ужасно, след като почти изгори къщата, опитвайки се да готви вечеря.

Днес в чаша нашето еспресо с вас съдържаме половината зърна, но ние взимаме под внимание, че по това време зърната не са преминали такава предварителна обработка както днес. Модерно кафе, приготвено по поръчка на талантлив композитор, ще се окаже твърде силно дори за големите еспресо любители.

Бах и "Кафе Кантата"

Известният Йохан Себастиан не просто пише "Кафе кантата". Бах беше голям фен на тази напитка и прогресивен фен. В онези дни имаше постоянна погрешна представа, че кафето е противопоказано при жените - предполага се, че причинява безплодие. В действителност, разбира се, нищо подобно не се случва.

"Кантата за кафе" е написана от Бах по думите на Пикандър и по поръчка на кафене, собственост на Цимерман, приятел на композитора. В текста на кантата, наред с други неща, се подиграваше идеята, че жените не могат да пият кафе.

Създаването на Бах е първото сред произведенията на изкуството, посветени на любимата напитка в света.

Волтер и неговата философия на кафе

Може би никой не победи рекорда на Волтер - пие 40-50 чаши напитка на ден, смесвайки кафе на зърна и какао на прах. Може би благодарение на такива нечовешки дози кофеин Волтер успя да се докаже както като историк, като сатирик, така и като философ. Той редовно експериментира с крепостта и състава, опитвайки се да извлече идеална рецепта.

Въпреки факта, че личният лекар пророкува за Волтайър ранна смърт, ако не престане да бъде пристрастен към кафе, философът е живял повече от осемдесет години.

И отново: не се опитвайте да повтаряте опита на известни хора, когато става въпрос за злоупотреби. Поемете само конструктивните!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кой е измислил машината за еспресо и какво трябва да е точното италианско еспресо кафе

Как расте кафето и легендата за откриването на тази чудесна напитка

Историята на кафе в турски или като кафе се превърна в национална напитка в Турция

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Известни кафенета по света: Франция, Париж - кафе La Closerie des Lilas (Closerie de Lila)

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.