основен Всичко за кафе Отглеждане и преработка на кафе

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Индекс на материалите
Отглеждане и преработка на кафе. Правила за печене на кафе на зърна. Правила за съхраняване на кафе. Шлайфане на кафе на зърна. екстракция
Методи за преработка на кафе
Печене на кафе на зърна
Съхранение на кафе
Шлайфане на кафе на зърна
екстракция
Съвети за любителите на кафе
Всички страници

Трудно ли е да се отглежда кафено дърво? - питаш

В детската градина, където се осигурява точното количество слънчева светлина и влага, те засаждат специално приготвени семена за кафе . Десет седмици по-късно се появяват млади издънки. След като разсадът достигне височина от 5-10 см, те се трансплантират отделно в пластмасови торбички и след това продължават да се грижат за тях в оранжерии. След височината на 4-5 месечни разсад достига 30-40 см, те се засаждат на плантацията. Каменните разсад се засаждат на редове, разстоянието между които се извършва, като се вземат предвид грижите за растенията и земята, както и събирането на реколтата.

Кафеното дърво започва да цъфти за първи път през третата година, на възраст пет или седем, дървото достига зрялост.
Кафе-дърветата добиват до 50 години, но интензивното им плодородие трае само 15 години. Броят на културите годишно зависи от температурата и влажността. В планините, където температурата е по-ниска, узряването продължава по-дълго, културата се събира веднъж, в топли влажни долини - до четири пъти годишно. За една година едно дърво докарва до 3 кг сурова кафява зърна , а от един хектар насаждения те получават до 20 клона.

Созревание кофейных ягод Плодът на Арабика узрява от осем до девет месеца. Периодът на узряване узрява малко по-дълго - от десет до единадесет месеца. Времето за прибиране на реколтата варира в зависимост от географското местоположение, климата, височината над морското равнище и сезона в съответния район на растеж. В Бразилия , основният доставчик на кафе , реколтата се събира от май до септември, в Централна Америка от октомври до март, а в Африка от края на октомври до началото на април.
Обикновено зреенето на кафе е неравномерно, така че събирането на реколтата се извършва ръчно. Важно е да се съберат само узрели плодове, защото незрелите дават неприятен вкус. В същия ден на плодовете плодовете на кафето се обработват.

Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне": 

Имате хубава чаша кафе!

yanqex.com

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.