основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Как расте кафевото дърво, колко можете да съберете кафяви растения в един сезон и как цветята миришат на кафе

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Как расте кафевото дърво, колко можете да съберете кафяви растения в един сезон и как цветята миришат на кафе

Цветки кофейного дерева Кафето е костите на плодовете, тоест семена от кафени дървета. Кафето "bob", което е влязло в почвата, дава кълнове с две нежни листа. Този млад изстрел трябва да бъде трансплантиран в отделна саксия и да бъде поставен в детска градина, където внимателно ще се грижат за крехко растение през цялата година. Когато младото дърво е достатъчно силно и по-малко зависи от околната среда, то се трансплантира обратно в земята.

Кафеното дърво не дава плодове за първите 3-4 години, но изисква постоянно внимание. Трябва да се напоява, да се нарязва, да се храни, да се поръсва. След 4-6 години се появяват първите плодове, а през следващите 20 години от дървото може да се събере пълен реколта. А за един сезон не може да има нито една, а две култури.

Кафявите дървета цъфтят и дават плодове едновременно. На един клон може да виси красиви бели кремави цветя, зелени плодове и зрели тъмночервени плодове. Следователно процесът на събиране на реколтата трябва да се извършва ръчно. За удобство при събирането дърветата не могат да растат повече от 4 метра. Само в Бразилия големите площи на насажденията са принудени да прибягват до машинна обработка. Кафето цветя живеят в продължение на няколко дни и имат деликатен аромат на жасмин, а процесът на узряване на плодовете отнема от 6 до 11 месеца, за които плодът променя цвета си от зелено на тъмно червено чрез жълти и червени нюанси. Зрелите кафе плодове расте гроздове и приличат на череши. В едно зрънце, като правило, "седи" на две зърна.

Оказва се, че отглеждането на кафе дърво изисква много усилия, но ще донесе плодове, а не едно, но дори и два пъти в годината.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия. Ремонт на кафе машини Gaggia

Кафе копия

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Кой е измислил машината за еспресо и какво трябва да е точното италианско еспресо кафе

Как да готвя осетия пай със сирене

Пицария Bezdruzhzhevaya Минута - бърза пица в тиган за 10 минути

Домашна тирамису торта с шоколад

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.