основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Обиколка на планетата в търсене на интересни места за "кафе"

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Обиколка на планетата в търсене на интересни места за "кафе"

Где попить кофе Кафеното дърво е растение, което е термофилно. Ето защо основните производители на кафе - Индонезия, Бразилия и Етиопия - са достатъчно далеч от нашите граници. Въпреки това, културата на кафе е многофункционална и можете да се потопите в нея просто като направите виртуална обиколка на европейските страни. Така че, уважаеми ценители на "черно злато", нека да отидем за нови "кафе" впечатления.

"Най-кафе" европейски страни

Ако отидете в Русия, попитайте какви прословути кафенета са наблизо. Но да изучавате традициите на европейското кафе е най-доброто в Австрия и Италия. Жителите на тези страни са построили тази напитка в култова категория. Всяко австрийско или италианско кафене е уникално, във всяка от тях тази божествена напитка се приготвя по изключителни рецепти, придавайки местен вкус на аромата на прясно приготвено кафе.

Италианци, любители на импровизацията с рецепти и сортове кафе, добавете към напитката сок, вино или грапа - силна алкохолна напитка. Някои комбинации от съставки, когато за първи път са запознати с рецептата, не подлежат на логика, вкусът е много интересен и оригинален.

Австрийците са известни експериментатори с технологиите за печене и варене на различни видове кафе. В столицата Австрия - Виена има зашеметяващ аромат на кафе, усещане, че целият град "мирише" през тях и е невъзможно да се запознаете с всички уникални рецепти на виенски кафенета дори и за една година.

Ще се преместим във Франция, която уверено заема първите места в европейския рейтинг на най-"кафените" държави. Независимо от голямото търсене на "черно злато", не е необходимо да се отнася френски към страни със специална култура на кафе. Тук кафето е част от начина на живот, а специалният вкус на приготвената напитка не се различава.

Всеки мини-хотел в Германия ще ви предложи вкусно кафе в стаята си. Германците не правят култ от питието, но и тук има рецепти и традиции.

Екскурзии по плантацията

Най-добре е да проучите културата на тази древна напитка в страни, където кафето е аналог на националната валута. В света има повече от петдесет страни, където кафето се произвежда стотици години, те се намират в десетия "топъл" паралел, това е т. Нар. "Тропик на кафето". Ще видите със собствените си очи как зърната се събират, изсушават, перат и опаковат.

Родната земя на кафето е Етиопия. Жителите на провинция Кейп за пръв път на планетата започнаха да събират "черното злато" и да готвят жива пиене. Кафето в тази източноафриканска страна все още се третира със специално уважение: това не е само пиян, но прави цял ритуал, подобно на известната китайска чайна церемония.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кафе-обиколки или страна на кафе и карнавални чака пътници - любители на кафе

Доставяне на храна вкъщи от ресторанти - бизнес, който се прогнозира от голямо бъдеще

Необичайна сватбена церемония за чаша кафе или романтичен фоторепортаж за значителен ден

Източници на вдъхновение - художникът приготвя чаша кафе вместо четка

Кафе и цигари - филм-borime, над който режисьорът работи 17 години

Какво означава думата "coffeeklatsch" и как се превежда от английски

Кафе магазин One Shot Coffee (Филаделфия, САЩ) ще задоволи вашите 5 сетива

Сортовете кафе на зърна: Либерал, Робуста и Арабика или основните характеристики и особености на кафените зърна

Кафе Кафе Коктейл

Кафе с ядки Нелсън

Подготовка на първите курсове в мултиварианта

Където расте кафе. Най-големи кафемашини

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе Музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Отглеждане и преработка на кафе

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.