основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Кафе в зърна ... или най-доброто от най-доброто

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Кафе в зърна ... или най-доброто от най-доброто

Выбор кофейных зерен Кафето в зърно се счита за най-качествения продукт, необходим за направата на истинска вкусна и ароматна напитка. Всеки обаче знае, че не е толкова лесно да се използва в ежедневието, като например земята или сухия замразено кафе. За да подготвите вкусна и висококачествена напитка, трябва да знаете много различни мъдрости и да имате различни причини.

Видът кафе е от значение, най-вече в този сегмент се оценява точно този продукт, който съответства на много от най-разнообразните параметри: правилно изпичане, високо качество и демократична цена.

Каква е тайната на кафе на зърна?

За да изберете правилното кафе, трябва да знаете основните правила за събиране и съхраняване на суровини. Експертите знаят, че основният враг за зърно в кафе е въздухът, насърчава окисляването на маслото от кафе и в резултат на това бързото стареене на продукцията. Ето защо най-доброто място за съхранение на кафе на зърна е вакуумната опаковка.

Разбира се, сега няма да бъдете изненадани от факта, че кафето на зърна се счита за най-добрия продукт за приготвяне на напитка, но трябва да се спазват редица изисквания за неговото производство, съхранение, доставка. По-специално, колкото по-малко зърно се обработва, толкова по-вкусна ще бъде напитката.

Как да изберем най-доброто от разнообразие от кафе?

Заслужава да се отбележи, че най-популярното кафе в света включва зърна от арабика и робуста, приблизително взети в съотношение 70:30. Въпреки това, точното съотношение на тези две количества, които едва ли ще намерите на опаковката, защото това по същество е търговска тайна на всеки конкретен производител. Ако искате да разберете това, достатъчно е да погледнете в чантата с кафе: зърната на арабика винаги са равномерно пържени и имат продълговати форми, зърната robusta - имат заоблена форма и никога не придобиват еднакъв цвят по време на процеса на пържене.

Трябва да се отбележи, че днес на рафтовете можете да намерите напълно необработено кафе, и следователно погледнете във всеки пакет ще има не само от любопитство, но и с цел да се определи качеството на продукта. Качествените суровини трябва да миришат приятно с билки, а когато хапят, това е малко проклето на езика.

Бъдете бдителни!

Непреработените кафе на зърна не могат да имат белезникав, сивкав и дори още по-черен оттенък. И ако продуктът излъчва неприятна миризма, е по-добре да не го ядете изобщо. Освен визуалната проверка на зърната, не забравяйте да ги калите в ръцете си, защото понякога гниловите продукти не могат да изпъкват сред тях. Само няколко развалени зърна могат лесно да развалят цялата опаковка кафе.

Сега знаете как да изберете правилното кафе в боб, което означава, че можете да се насладите напълно на вкусна и ароматна напитка. Бон апетит!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Какво трябва да знаете, за да изберете кафе капсули

Сортовете кафе на зърна: Liberal, Robusta и Arabica или основните характеристики и отличителни черти на кафе на зърна

Как да накараме стерилизатора да излезе от мястото на кафе и меда у дома

Калорично съдържание на кафе

Въпрос на филолозите: каква дума е кафе?

Еспресото е най-популярната напитка за кафе в света

Изпечен десерт с желатин и плодове Tropic

Кафе Шлемеф с лимонена трева китайски и боровинки

Коктейли - важен компонент на модерното готвене

Обиколка на планетата в търсене на интересни места за "кафе"

Професионални кафе машини - ключът към успешния бизнес

Модерна технология в услуга на любителите на кафе

"Еволюция" на кафе

Как расте кафевото дърво, колко можете да съберете кафяви растения в един сезон и как цветята миришат на кафе

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.