Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


05/01/2014 21:49

Кафе Тайните

Лювак и кофе Уникалното разнообразие от кафе, наречено Copi Luvak, може да се събере само на някои острови в Индонезия. Но неговата уникалност, както и нейната цена, се дължи не на тази, в която расте, а на начина, по който се добива. За един килограм копи Luvak ще трябва да плати до $ 400, така че това кафе се счита за едно от най-скъпите.

Наричаха това кафе в чест на животното, което пряко участва в създаването на този уникален сорт. По природа любовникът е хищник, който живее на дървета. Въпреки това, той яде не само месо, но и растителни продукти, включително плодове кафе. Кафе плодове са истинско удоволствие за любовник. Ето защо, той ги храни в такова количество, че не може да смила тялото си. Ето защо семената се получават естествено. Вярно е, че външният им вид съвсем не е като оригиналния.

Зърното се събира, суши и след това се продава. По различно време хората се опитаха да ферментират семената на този сорт изкуствено много пъти, но все още не е възможно да се постигне същия резултат (без конкретно "лечение" от тялото на животното).

Метод получения кофе лювак Има мнение, че за пръв път бизнесменът от Англия Д. Робинсън е открил кафе на зърна. Разбрал уникалността на кафените зърна и създава серийно производство на Копи Лувак. Тогава опитът на англичанин беше възприет от бизнесмени от други страни. Сега производството на кафе Kopi Luvak е съсредоточено в Индонезия и в южната част на Индия. Голям вносител на този вид кафе е Япония.

Истинските ценители на кафе вярват, че нестандартният начин за производство на кафе има много положителен ефект върху вкуса му. За зърната на Копи Лувак има аромат на карамел, който се допълва от шоколад, мед, кремообразни намеци. Този вкус на зърната осигурява ефекта на стомашния сок на любовника.

Сега кафето се извлича не само в естествената среда, но и в специални ферми, където животните се държат в изкуствени условия.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия

Кафе копия

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Жени срещу кафе - исторически факт от живота на кафето

Как да купувате кафе на зърна и да не губите, съвети за избор на естествено кафе

Какво е декофеиновото кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Как дойде кафе в Европа

Кафе-обиколки или страна на кафе и карнавални чака пътници - любители на кафе

Обиколка на планетата в търсене на интересни места за "кафе"

Историята на кафе в турски или като кафе се превърна в национална напитка в Турция

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.