основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Как правилно да се подготви кафе в ориенталски и каква е неговата необяснима магия

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


05 / 07-2014 17:38

Как правилно да се подготви кафе в ориенталски и каква е неговата необяснима магия

Кофе в турке Изток - деликатен въпрос във всичко, от детайлите на ежедневието и завършвайки с мисленето. Песни, танци, поезия, архитектура, лица на ориенталски красоти и очарованието на природата на Изтока ... Пиканските аромати на кухнята, екзотичните сладкиши и, разбира се, миризмата на кафе - са всички части, които заедно образуват картина на тайнствената финес, свързана с източните страни. Кафе в източната част (друго на турски език) - отделен начин на напитка, което го прави специален. Дори ако сте истински гастроном и ще можете да различите стотици нюанси на тази благородна напитка, ориенталското кафе винаги ще остане мистерия за вас, тъй като съдържа необяснима магия.

Защо напитката получава магически бележки? За приготвянето му се използва много фино, леко смилане. Това обяснява кадифената и дълбочината на вкуса. Средната сладост помага да се разпознават тънки нюанси, без да се прекъсват с прекомерна горчивина или мафиос. От подправките се използват кардамон, анасон, канела - всички тези подправки съчетават богатството и благодатта на аромата. Как да направите кафе с кардамон можете да намерите в тази статия .

Удобно е, че напитката се сервира без захар, тъй като тя вече се съдържа в нея. Тук можете да забележите някои разлики между европейския начин и източника на кафе. Както знаете, дълбоките културни различия се изразяват дори в такива ежедневни неща като вземане на напитки и пиене на разговори.

Така че в Европа е обичайно да се подчертават личните предпочитания на човек, който се готви да пие питие. Ето защо всички добавки - захар, сметана, подправки - се предлагат в отделни контейнери, така че всеки да може да ги достави за себе си, ръководен от собствения си вкус.

А кафеът се приготвя по ориенталски начин за всички, те вече са готови за консумация. В резултат на това присъстващите на масата ще бъдат обединени от общ, единен вкус и в това - цялата същност на източното стремеж към единство, отхвърлянето на личния Аз в полза на колективния "Ние".

Дори ако този тип възприятие за себе си и другите не е обичайно за вас, трябва да помислите как да го почувствате за чаша божествена напитка в кръга на любимите ви приятели.

Колко правилно да подготвиш кафе на изток?

За да го подготвите, определено ще ви е необходима джавка (турка), която е специален коничен резервоар с дръжка за готвене. Лесно е да откриете Исус - те се продават в магазини за сувенири, в близост до наргилета и други ориенталски неща, но можете да ги намерите в обикновени домакински магазини с прибори. Тези саксии за кафе могат да бъдат различни по обем, но най-често те са предназначени за 1-2 чаши. Както бе споменато по-горе, е необходимо да изберете клас кафе от най-деликатните смилане. Изчисляването на пропорциите е изключително проста: 1 лъжица за чаша вода. В тази напитка крепостта изобщо не е основното качество. Същото важи и за захарта - по-добре е да добавите не повече от 1 чаена лъжичка с плъзгач върху чашата, така че напитката да има умерена сладост.

Съвет: добавете вода на турската с помощта на чашата, от която ще я изпиете - така ще приготвите перфектното ориенталско кафе в пропорции. Не можете да се отнесете с подправки, но за вкус можете да добавите малка щипка кардамон или анасон, канела. След като всички останали етапи са завършени, турчинът се поставя на най-бавния огън. Важно е да не се отклонявате от напитката: скоро ще се появи буйна пяна, която може да се пръсне над ръба. След като водата кипи, трябва да извадите турчин от огъня и да спрете правилно напитката. Пяната ще изчезне и турчинът ще бъде върнат на слаб огън. След вторичното кипене турчинът отново се отстранява от огъня, за да се утаи пяната, без да се разбърква кафето. И накрая, последното докосване е джезва, поставен на бавен огън, и последният път, когато кипи. Необходимо е да издържате три пъти кипене, иначе това кафе в източната част няма да работи.

На масата, напитката се сервира директно в dzhezve (ще бъде много подходящо, ако е красиво, с гравиране или преследване в ориенталски стил). Първо, малко количество пяна се разпростира върху чашите гости - всички еднакво. След това се добавя и самата кафе. За ориенталското кафе, всичко е готово! В никакъв случай напитката не трябва да се нарушава и филтрира - тъй като се използва фино смилане, няма да има седимент. И ако смесвате напитката, тя ще се издигне от дъното. Малко количество седимент, което ще бъде налице, когато се използва, по никакъв начин няма да развали удоволствието. Напротив, той ще ви разкрие дълбочината на своя чар.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Историята на кафе в турски или като кафе се превърна в национална напитка в Турция

Как расте кафето и легендата за откриването на тази чудесна напитка

Френски кафе традиции

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия. Ремонт на кафе машини Gaggia

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Жени срещу кафе - исторически факт от живота на кафето

Как обикновено готвя кафе в турчин - добър съвет

Какво е Michelin Red Guide или звездни ресторанти?

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.