основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Колко правилно да поставяте стрес в думата "лате", да пишете капучино и да наклонявате бариста

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


05/15/2014 23:59

Колко правилно да поставяте стрес в думата "лате", да пишете капучино и да наклонявате бариста

Шикарный кофе латте с молоком Как обичаме да седим на терасата на кафенето на терасата и да се охладим от кафенето или в мразовития студ, за да се насладите в уютна кафе-сладкарница с просторно кафе. С поглед към менюто можете да видите толкова много думи от чуждестранен произход, че има съмнения, как да говорите правилно. За да помогнем на всички любители на руския език, ние предлагаме бележка за онези, които искат да подадат поръчка.

Latte - това е вярно да се поставя стрес в думата lute на първата сричка. Тук важи правилото за изходния език. Имаме тази дума от италиански и означава "кафе с мляко". В Италия стресът е поставен върху първата сричка, така че е правилно да се говори лаут.

Капучино - тази дума е написана без никакви двойни букви, тоест капучино, капучино или капучино са неправилни. След като сте забелязали такова правопис в менюто, можете безопасно да посочите грешката.

Глизе - произхожда от френския глече - лед, замразен. Написано е с една буква "c". Това се нарича освежаваща студена напитка на базата на кафе с добавка на сладолед.

Тирамису - според ортографския речник стресът се поставя върху последната сричка: тирамису. Спомнете си лесно това, ако знаете произхода му. В италианския тирамису се състои от три думи: tira mi su. Преведено като "издърпай ме" или в художествена версия - "Вземи ме". Остава да се помни, че последната сричка е независима дума - су, и тя има своя стрес. И също тирамису е написано само с една буква "в". Този многослоен италиански десерт включва кафе, а също и маскарпоне, сирене, яйца, захар и сладкарски бисквити. Ммм, сладко!

Barista - специалист по приготвяне на кафе, който притежава изкуството на лате изкуството, сомелиер за кафе. Думата е мъжествена и не се променя. Така че е правилно да се каже за мъж и жена: Той / тя е отличен бариста.

Кафе. Не можем да го споменем. Той беше, както винаги, и все още - мъжки, особено в литературата. Но в разговорно слово е позволено да се използва думата "кафе" като съществително от средния род. По-добре обаче е да не го направите.

След като прочетете тази малка образователна програма за кафе, смело отидете в кафенето и поръчайте кафе-лате, а за него и прекрасен тирамису.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Въпрос на филолозите: каква дума е кафе?

Лате Praline с лед

Италианско тънко тесто за пица

Домашна тирамису торта с шоколад

Торта Tiramisu - класическа рецепта за готвене у дома

Как да нарисуваме сърце на капучино

Как да нарисуваме цвете на кафе лате

Как да нарисуваме Тадж Махал на Капучино

Как да нарисувате коледно дърво в чаша кафе

Обем лате изкуство Kazuki Yamamoto (Kazuki Yamamoto) или очарователни животни за кафе - специален вид изкуство

И вие знаете, кафе със сладолед, както се нарича, или рецепта за кафе-лаза

Рецепта за Latte

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.