основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Бариста - кой е този? Описание и характеристики на професията, историята на произхода

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


05/28/2014 13:40

Бариста - кой е този? Описание и характеристики на професията, историята на произхода

Бариста кто это? Barista е специалист по подготовката на кафе, сомелиер за кафе. Имаше тази професия в Италия, защото там беше измислена първата еспресо машина. Това изисква хора, които могат да управляват нови технологии и да приготвят еспресо напитки в съответствие с високите стандарти, определени от Националния институт на италианското еспресо.

Кой е бариста - качества и умения

  1. Основният компонент на всяко произведение е любовта към твоята работа. Малко вероятно е да откриете бариста, която не вижда източник на удоволствие в кафето, не се стреми да угоди на гостите си с изискани вкусови усещания, не бих искал да се изненадам с модела на млечна пяна или с оригинална сервираща напитка.

  2. Един истински баристат знае композицията и може да готви от 40 вида еспресо и кафе напитки.

  3. Професионалните качества на баристата изискват познаване на принципите на кафе машината и уменията за работа с кафе машини: способността да се балансира смилането на кафе на зърна, налягането в кафе машината, контрола на температурата на водата, количеството й, времето на преминаване през кафе, усещането за манипулиране на смляното кафе при приготвянето на кафе таблета.

  4. Като сомелиер за кафе, баристата трябва да се ориентира в различни видове кафе , да познава основните характеристики на кафените зърна, отглеждани в различни страни, да разбере как степента на печене влияе върху вкуса и аромата на напитката и да може да избере "правилното" смилане.

  5. Професията на бариста изисква творчески подход. Изкуството на рисуване върху млечна пяна , наречено "лате-изкуство", било измислено само от тях. За да украсите кафе с цвете, сърце или нарисувайте Тадж Махал, ще ви трябва умение и въображение.

  6. Също така важно за бариста са уменията за обслужване, познаването на етикета на кафе : как да сервира една или друга кафе напитка, с какви прибори, с какъв дизайн.

  7. И бариста е ръководство за света на кафето. Важно е той да бъде общ човек, весел, художествен, малко психолог, малко шоумен. Върхът на умението е, когато гледаме на клиента, кой е - жена или човек, сутрин или вечер, горещи на улицата или настинка, за да предложи напитката, от която се нуждае точно сега, при тези обстоятелства.

Кой е този бариста. Това е, което имаме: кафемашина, технолог, познавач на история и география, художник, шоумен, психолог. Той е централната фигура в кафенето. Кафе бизнес майстор. В Европа работата на бариста е чест. Обикновено тя пристига след 30-ма призоваването на сърцето и обмисля тяхното призвание. Тя носи добър доход. На Запад баристата е предимно мъж.

В Русия в момента баристата е преобладаващо женска на възраст 20-25 години. Barista в кафенетата не само подготвя кафе, но също така обслужва гостите с десерти, работи в касата, мие чинии, чисти. Гащеризоните на баристата са основно стилна дълга престилка, риза и панталони от кафени тонове.

Можете да станете бариста, като посещавате специални курсове или изучавате на работното място с по-опитни колеги. Основното нещо е любовта на кафе и желанието да се харесат на хората с качествена, ароматна, ободряваща напитка.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Latte art е история и реалност. На изкуството на рисуване върху кафе и млечна пяна

Как да нарисувате сърце на капучино

Как да нарисувате цвете на кафе лате

Как да нарисуваме Тадж Махал на Капучино

Как да нарисувате коледно дърво в чаша кафе

Обем лате изкуство Kazuki Yamamoto (Kazuki Yamamoto) или очарователни животни за кафе - специален вид изкуство

Колко правилно да поставяте стрес в думата "лате", да пишете капучино и да наклонявате бариста

Как правилно да се приготви кафе в ориенталски и в какви необясними магии

Кафе Тайните

Някои полезни съвети за любителите на кафе

Истинско еспресо, какво е това?

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.