основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Защо кафето се сервира със студена вода

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Защо кафето се сервира със студена вода

30.07.2013 г. 11:13 ч

Кофе с водой Вие със сигурност често сте забелязали, че в кафенета и ресторанти чаша черно кафе се сервира с чаша студена вода. Защо пиете кафе с вода и как да го направите правилно, искаме да ви кажем.

Произходът на тази традиция произхожда преди няколко века на изток, където през горещите летни месеци, кафета започва да се измива с хладка вода. Така че, за да пиете в горещината на освежаваща гореща напитка, е много по-приятно. В Турция една чаша вода, като елемент от кафено брашно, минала само след десетки години, узряла и стигала до наши дни.

Сега в цял свят гастрономи пият студена вода с кафе и за това има редица причини:

  1. Най-често правите това за по-дълбоко удоволствие от вкуса на любимата ви напитка. Глътка вода Ви позволява да почистите вкусните пъпки, напълнени със сладка горчивина, а след това нова напитка с кафе се оказва също толкова светла и наситена, колкото първата.
  2. Също така се редуват с кафе с вода и препоръчват лекарите. Фаринксът на прясна течност намалява концентрацията на кофеин и намалява ефекта от увеличаващото се налягане, нормализира сърдечната активност.
  3. Според зъболекарите, водата, след накисване след кафе, ще измие пигмента, който се утаява върху зъбния емайл и ще облекчи появата на неприятно жълто покритие.

Как да пием кафе с вода

Пийте кафе с вода трябва да бъде последователно, в малки глътки, както желаете. Водата е по-добре да се използва мека, тъй като има балансиран състав и неутрален вкус, като по този начин почиства рецепторите добре и няма да повлияе на вкуса на кафето. Можете да използвате както бутилирана вода, така и варена вода. Но някои харесват да пият кафе с минерална вода, като добавят парче лимон. Така експериментирайте и изберете най-добрата опция за себе си.

Кафето за готвене също се препоръчва на мека вода. На нея се получава богата и вкусна напитка чрез добавяне на по-малко смляно кафе. Отрицателна точка при използването на твърда вода е и фактът, че по време на процеса на нагряване солите кристализират и се образува утайка от скалата. Натрупаната утайка в 90% от случаите води до счупване на нагревателните елементи в кафеварките.

Всеки бариста - специалист по приготвянето на кафе, потвърждава, че "доброто" кафе на "лошата" вода не може да бъде приготвено. Сред руските производители, особено внимание се отделя на пиенето на кавказката вода. Кавказките планини не само учудват с величието си, а вътрешностите им крият в себе си наистина огромни запаси от минерални и трапезни води, известни със своите лечебни свойства. Опитайте се да готвите и пиете кафе със студена вода от Кавказ и да почувствате удоволствието и комфорта, нараствайки с всяка глътка.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как да приготвяме и пием зелено кафе

Колко правилно да поставяте стрес в думата latte, да пишете cappuccino и да наклонявате бариста

Как правилно да се подготви кафе в ориенталски и каква е неговата необяснима магия

Кафе Тайните

Някои полезни съвети за любителите на кафе

Истинско еспресо, какво е това?

Интересни правила за консумацията на кафе в Италия

Мога ли да пия бременно кафе?

Вредно ли е да се пие кафе за здравето на сърцето?

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.