основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Кафе маркетингови изследвания - или кафе в цифри и проценти

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Кафе маркетингови изследвания - или кафе в цифри и проценти

08/04/2014 11:44

Красивая девушка наслаждается кофе Търговците направиха няколко забавни проучвания, свързани с кафето. Резултатите от това потвърждават, че кафето е най-популярната напитка и то наистина е обичано.

Така че в предприятията за обществено хранене в цяла Русия кафето - повече от 60% - най-често се поръчва от напитки. На второ място - чай ​​(57%). В същото време посетителите на ресторантите могат да поръчат и други напитки: сокове (52%), бира (38%), млечни коктейли (34%), минерална вода (31%), кока кола (26%). Освен това респондентите на възраст 25 и повече години са по-склонни да избират кафе. И младите хора на възраст от 18 до 24 години са по-склонни да дават предимство на Coca-Cola, млечни, безалкохолни, алкохолни коктейли, Sprite, Pepsi и студен чай.

Къде пият най-често кафе?

Где пьют кофе

Оказва се, че 60% от чашите на ароматна напитка пият на работното си място, 30% в кафенета или ресторанти и само 10% от къщата.

Какой кофе пьют в России

Консумирана в Русия, най-често кафето е разтворимо - 85%. Очевидно това се дължи на неговата наличност и лекотата на подготовка, особено в офиса. Природното смляно кафе се консумира от 10% от анкетираните, а останалите 5% консумират напитки за кафе.

Колко струва едно еспресо

Схема цены на чашку кофе

Сколько стоит эспрессо

Сколько исоит капсульный кофе

Беше изчислено колко е приготвена еспресо чаша в различни машини за еспресо. Бяха разгледани три кафе машини: с кафемашина, за смляно кафе и капсула кафемашина. Бяха взети предвид цената на кафеварката, нейният експлоатационен живот и цената на суровините. Със значителна разлика машината за еспресо спечели за смляно кафе. Цената на чаша кафе, приготвено с него, беше 16 рубли. Цената на еспресото от еспресо машина за капсули и еспресо машина с кафемашина е съответно 25 и 24 рубли. Направете изводи, които кафе-машина е по-изгодно!

Растеж на пазара на кафе

Наскоро службата за "вземане на кафе" стана все по-популярна. Поръчването на храна чрез доставка от ресторанта, кафенетата и кафенетата все повече включва по поръчка и кафе, което постепенно замества обичайните напитки като чай или сок. Хората обичат да пият кафе на улицата, да я купуват в мобилни кафенета, търговски центрове и други претъпкани места, като я купуват в кафе машини. Всяка година се увеличават обема на консумацията на тази тонизираща напитка. Днес всеки ден московчани харчат около 30 000 долара за закупуване на кафе. През следващата година според прогнозите на експертите тази сума ще се увеличи 10 пъти.

Професионални кафе тайни

Интересното е, че някои професии имат тайни, които се отнасят до използването на кафе. Брокери (първият път, когато започнаха да практикуват на Запад), когато показват къща за продажба, преди да поканят нови клиенти - правят кафе. Не, не за пет минутна почивка и да се наслаждавате на питие, а за аромата, който създава усещане за уют и атмосферата на хол в човешкия мозък, предизвиква положителни чувства и потапяне в домашната среда.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Чаша кафе ви позволява да спасите в удобна старост

Мобилно кафене - бизнес на 21-ви век

Франчайз кафенета - предимства и недостатъци

Защо кафето се сервира със студена вода

Историята на кафе в турски или като кафе става национална напитка на Турция

Любителите на кафе

Кафе и бизнес

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.