основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Ден на кафе или празнуване на празнична вечеря в различни страни по света

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Ден на кафе или празнуване на празнична вечеря в различни страни по света

09/05/2014 10:03

День кофе Кафето има голям брой фенове по целия свят, които не са против да провеждат празник, посветен на любимата си напитка. Но тъй като не изглежда странно, няма един международен ден за кафе. Най-често празнуват ароматна напитка на 17 април и 29 септември. И в много страни има национален ден за кафе.

Честване на организиране на пищни фестивали, дегустации, всякакви действия. Нещо повече, в кръга на маркерите са включени не само страните, които се занимават с отглеждане и преработка на кафе, но и "основните" потребители на международната напитка.

Когато празнуваме Националния ден на кафето в различни страни:

Бразилия - на 24 май,
Индонезия - на 17 август (на Деня на независимостта),
Перу е четвъртата събота на август,
Коста Рика - на 12 септември,
Италия - 17 април (Ден на еспресо Италио),
Австрия и Германия - 1 октомври,
Швейцария - на 16 май,
Ирландия - 19 септември (Национален ден на кафето),
Украйна е края на септември,
Япония - 1 октомври,
Китай - април (датата зависи от началото на китайската Нова година).

В Русия празнуването на кафе се проведе за първи път в края на май 2003 г. в Москва. Международният фестивал за чай и кафе беше организиран с подкрепата на Министерството на земеделието на Руската федерация и правителството на Москва. Днес Кафе Ден се празнува в много градове на Русия. Организирайте изложба-панаири, майсторски класове, концертни програми, дегустации - професионален бариста от цял ​​свят се грижите на всички с ексклузивни кафе напитки.

Кога ще празнувате Деня на Кафето, питате ли? Макар да няма еднократна универсална дата, нека поканим приятели, същите кафевари, заварваме кафе напитки по различни начини и празнуваме Деня на Кафето точно сега!

И накрая една тайна: първите смущения, море от цветя и бели лъкове. Какъв е този празник? Разбира се, 1 септември е Денят на знанието, най-дългоочакваният ден за първокласниците. Облечени в учебна униформа, децата с букети се втурват да преминат училищния праг. Нека в живота на вас и на вашите деца винаги да има място на знание и мъдрост.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Необичайно японско кафене Старбъкс

Какво е Michelin Red Guide или звездни ресторанти?

Известни кафенета по света: Франция, Париж - кафе La Closerie des Lilas (Closerie de Lila)

Как да има добро и забавно време в Лвов или Lviv кафе чаша Lvivska Kavi Kavi предлага отлично кафе, разрушава стереотипите и те кара да се усмихваш

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

300 години за виенски кафенета

Легендарната кафе-сладкарница Antico Caffe Greco (Cafe Greco) в Рим, Италия

Кафе магазин One Shot Coffee (Филаделфия, САЩ) ще задоволи вашите 5 сетива

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за консумацията на кафе в Италия

Френски кафе традиции

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статиите, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и за развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.