основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Как да се отглежда кафе арабика у дома: избор в каталога на растения, грижи, характеристики

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Как да се отглежда кафе арабика у дома: избор в каталога на растения, грижи, характеристики

09/09/2014 15:23

Плоды и цветки кофе Били ли сте някога да пораснете кафе у дома? Да наблюдаваме деня от деня, когато се издига и расте, цъфти и опложда растението, благодарение на което получаваме такава любима напитка? Оказва се, че това не е толкова трудно. И ние искаме да споделим с вас как да растете сами кафе.

Кафените дървета са вечнозелени декоративни растения, покрити с лъскави листа, цъфтящи с бели ароматни цветя, заменени от кръгли плодове, от които се приготвя кафе.

В естествената среда те растат над 5 метра. Появата на Coffea arabica може да се отглежда в помещения. Той расте до 2 метра, така че се реже в точката на растеж до желаната височина. Известен сорт джудже - "Нана", който достига 50 - 70 см.

Кафето започва да цъфти през май - юни на възраст 3-4 години и след това цъфти всяка година. Кафе цветя са много ароматни. Плодове - плодове, състоящи се от две зърна едносеменен. Плодовете на кафето в комфортна обстановка за растенията перфектно съзряват. Така че у дома с растение на възраст 10 години, можете да съберете до 0,5 кг плодове. Но бъдете внимателни, ако сте използвали торове и стимуланти на растежа в процеса на отглеждане на кафе, тогава не можете да консумирате полученото зърно.

Как да отглеждаме кафе от семена

Молодые ростки кофе Семена от кафе бързо губят кълняемостта си. Ето защо не се колебайте да кацнете. Накиснете кафе на зърна в термос при температура от 65 градуса по Целзий в продължение на два дни и след това сейте в контейнер с мокър пясък. Поставете контейнера на топло място, където температурата на почвата ще се поддържа в рамките на 24-26 градуса. Семената от кафе израстват 30-40 дни.

Можете също да разпространявате изрезки за кафе. За това през пролетта, когато пресаждате растение за възрастни, отрежете резбите и ги корени в мокър пясък при температура 25 градуса и висока влажност.

Отървете разсадите в малки саксии (5-7 см). За да подготвите почвата, разбъркайте еднакво количество пясък, листа, хумус и трева. За две седмици поставете растението на сенчесто място, след което го преместете в лек, но защитено от пряка слънчева светлина. Малка фиданка от кафе трябва да бъде трансплантирана през пролетта веднъж годишно.

Ако нямате семена от кафе или резници, можете да си купите кафено дърво в каталога на растенията. Богатият избор ви позволява да вземете дърво с подходящ размер и как да се грижите за него, което ще ни каже по-долу.

Грижа за закрито растително кафе арабика

  • Кофейное дерево на подоконнике Местоположение: Кафето държи много светлина, но се страхува от пряка слънчева светлина. Не е необходимо да се въртят или пренареждат растението от място на място, ако искате кафе арабика да цъфти и да е плод.
  • Температура: Кафе топлина-обичам растение. Но през зимата температурата се понижава до 18 градуса по Целзий.
  • Поливане: През лятото водата се изсипва в изобилие, но не преливайте. През зимата - умерено, но земята в пота никога не трябва да изсъхне. Използвайте само топла вода.
  • Влажност на въздуха: По-често моля дървото ви с горещи пръскачки.
  • Тор: Захранвайте кафета веднъж на всеки 2 месеца през периода от март до август с тор, който включва храна от рога.

Следвайки нашите прости препоръки, можете да отглеждате кафене вкъщи или в офиса и понякога да изненадате гостите си с чаша арабика от собствената им насаждения.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как расте кафевото дърво, колко можете да съберете кафяви растения в един сезон и как цветята миришат на кафе

Как да приготвяме отлично кафе в кухнята си?

Кафе в зърна ... или най-доброто от най-доброто

Какво трябва да знаете, за да изберете кафе капсули

Сортовете кафе на зърна: Liberal, Robusta и Arabica или основните характеристики и отличителни черти на кафе на зърна

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за консумацията на кафе в Италия

Кафе копия

В историята на безкофеиново кафе, за първи път кафе изгуби кофеин

Кой е измислил машината за еспресо и какво трябва да е точното италианско еспресо кафе

Robusta: характеристики на култивация и вкус

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.