Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Всичко за любителите на кафе

11/12/2014 09:47

Турка и зерна кофе Благодарение на широкия избор на кафе на рафтовете на онлайн и офлайн магазините е трудно да се вземе решение за най-доброто разнообразие. Кафе с доставка - това е много удобно, но как да решим да вдигаме кафемашина в такъв труден избор, защото производителката и цената все още не са показатели за качество?

В много краища на земното кълбо има насаждения с кафе. Съставът на почвата и климата определя вкуса на напитката, а степента на печене влияе върху крепостта.

Естественото кафе е разделено на 2 вида: на земята и на зърната. Мляно кафе, като правило, е по-евтино и е смес от различни страни или култури. Това се случва:

 • ароматизирани и неароматизирани;
 • с кофеин и без него.

За съжаление, вкусът на смляното кафе се влошава в резултат на продължително съхранение след смилане или след отваряне на опаковката. Препоръчва се самите зърна да се смилат преди приготвянето на напитката. Степента на смилане варира и зависи от начина на приготвяне на напитката.

И все пак, какъв вид кафе е най-достойно за внимание? Нека да разгледаме някои от тях.

Характеристики на сортовете кафе

 • Сантос (Бразилия) . Характеризира се с лек вкус, лека киселинност и средна якост. Най-добрата марка е Bourbon Santos fine-grained.
 • Мисур (Индия) . Зърната са доста ароматни и леко кисело. Тези марки кафе имат средна сила и се считат за най-наситени.
 • Карара (Етиопия) . Това е твърдо и меко кафе, има сочен и леко сладък вкус.
 • Тарас (Коста Рика) . Оказва се, че е ароматно и силно питие.
 • Мокко (Йемен) . Почти всеки чуваше за този сорт. Притежава известно остринко, забележителен вкус на вино-шоколад и удивителен аромат.
 • Мама (Колумбия) . Това разнообразие с богат вкус, много силно със светъл винен нюанс.
 • Ауи (Кения) . Много силен, кисел с вкус на вино.
 • Piaburn (Танзания) . Това е марка силно и силно кафе с винен нюанс.

Както беше посочено по-горе, вкусът на напитката се влияе от печенето на кафе на зърна. Първоначално зърната са сиво-зелени или сивкави на цвят и практически без мирис. За да отворите пълния аромат и да дадете зърната на кафяв цвят, пърженото кафе е пържено. Печенето също е подразделено на няколко градуса. Колкото по-лек е печенето, толкова повече кофеин се запазва. Но най-тъмната печено дава най-интензивния вкус и вкус към напитката.

Видове печена кафе на зърна

 • Лесно печене (скандинавски). Използва се за нежни сортове арабика. Този метод на печене е чудесно за варене във френска преса. Препоръчва се да се пие сутрин, тъй като той стимулира.
 • Виенски печене. Този вид печено е популярен в Европа, дава по-тъмно кафе, а напитката има деликатен аромат и леко приятна горчивина.
 • Френски печено. Той е популярен във Франция, дава плътност, ярък вкус и силен аромат на кафе. Кофеин в кафе след печене не е толкова много, така че можете да пиете по обяд.
 • Италиански печено. Това е най-тъмното печене. Кафето има интензивен вкус, изразена горчивина, богат аромат и изгорен послевкус.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Безкофеиново кафе - какво е това и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Кафена инфография: 14 неща, които трябва да знаете за кафето

Чаша кафе ви позволява да спасите в удобна старост

Учените са дешифрирали генома на кафето - какво да очакват от новите научни открития

Ден на кафе или празнуване на празнична вечеря в различни страни по света

Защо кафето се сервира със студена вода

Историята на кафе в турски или като кафе става национална напитка на Турция

Кафе маркетингови изследвания - или кафе в цифри и проценти

Кафе Тайните

Някои полезни съвети за любителите на кафе

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.