основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Незабавно замразено сушено кафе - какво е то и как е направено

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Незабавно замразено сушено кафе - какво е то и как е направено

12/05/2014 13:42

Сублимированный кофе Сублимиран е видът кафе, който се получава чрез метода "замразяване-сушене". Тази технология помага да се спестят по-полезни вещества. Сублимираното кафе има богат вкус и великолепен аромат, присъщо на естественото смляно кафе. Но това е по-скъпо, тъй като технологията на нейното производство е енергоемка, в сравнение с други видове мигновено кафе.

Технология на производство на замразено сушено кафе

  • На първия етап зелените зърна от робуста се подлагат на задълбочен контрол на качеството: в лабораторията се извършва проба, печене, смилане и дегустация.
  • След това следва печене. Извършва се в пещ, загрята до 200 ° С в продължение на 10 минути.
  • След печене зърната трябва да бъдат правилно "вентилирани" - процесът на дегазация започва. След прекратяването на термичната обработка кафето още известно време разпределя въглеродния газ - продукт на топлинните реакции. Ако преминете етапа на обезгазяване с продължителност 4 часа, тогава бобът ще започне да се взривява, когато е смлян.
  • Изпечените зърнени култури се подлагат на фино смилане в огромни мелници.
  • В затворени затворени контейнери, кафеът се варе. Продължителността на процеса е два часа. През това време се извършва екстракция - извличане на кафе вещества с вода, което постепенно се изпарява. Резултатът е концентриран кафеен ликьор.
  • Завареното концентрирано кафе, по-скоро като разтопен шоколад, се замразява при минус 50 ° С в продължение на 10 минути. Плътната кафена течност под влияние на ниските температури се превръща в твърда плоча, като бързо се променя агрегатното си състояние. Поради ниската температура повечето ароматни и ароматизиращи вещества остават в кафето. Ето защо, между другото, у дома разтворимо замразени сушени кафе се препоръчва да се съхранява в хладилника, той ще бъде по-вкусно.
  • Замразените плочи се раздробяват до размера на гранулите, които познаваме. Изглежда, че кафето е готово, просто добавете вода, но всъщност - това е само кафе лед, който все още не е изсъхнал.
  • Сушенето се извършва във вакуум. Благодарение на много ниското налягане, водата в замразеното кафе се изпарява. Този процес се нарича сублимация. Полезни вещества, аромат, цвят - всички естествени, без бои или аромати се използват. Нищо освен кафе в банката.

Сублимираното кафе е най-близко до естествения вкус, но все още е по-ниско от него. Ето защо, отидете на него трябва да бъде само в изключителни случаи: ако се очаква ремонт кафе машина или не разполагат с достатъчно време и възможност да се направи естествено кафе. По-добре е да ремонтирате машината за еспресо в сервизен център, но за да предотвратите повреда, не редовно почиствайте и изплаквайте кафеварката.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Рецепти, базирани на мигновено кафе

Кой е измислил машината за еспресо и какво трябва да е точното италианско еспресо кафе

Учените са дешифрирали генома на кафето - какво да очакват от новите научни открития

Защо се сервира кафе със студена вода

Правилна поддръжка на еспресо машината

Как расте кафето и легендата за откриването на тази чудесна напитка

Историята на кафе в турски или като кафе се превърна в национална напитка в Турция

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Как дойде кафе в Европа

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Как обикновено готвя кафе в турчин - добър съвет

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.