основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Сухо и мокро капучино: каква е разликата

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Сухо и мокро капучино: каква е разликата

02/28/2015 5:18 PM

Сухой и мокрый капучино Капучино е доста обичайно и универсално любимо напитка за кафе. Той може да се намери в менюто на повечето кафенета и ресторанти по света. Но той по някаква причина не винаги е същият. Работата е там, че има два вида капучино: сухо (сухо капучино) и мокро (капучино). Разликата е само в технологията за производство на млечна пяна. Вследствие на това той има различни свойства и вкусови качества.

Сухо капучино - класическият начин

За да направите сухо капучино, млякото се пребива в буйна пореста пяна и се разстила в чаша на еспресо слайд. В резултат на това кафето практически не се смесва с млечната пяна и напитката се получава от два слоя. Тя има удар и мирис на варено мляко, поради факта, че млякото, прегряване, излъчва казеин.

Сухой капучино в чашке

Мокро капучино - с идеална пяна за лате изкуство

При приготвянето на мокро капучино, млякото се пребива в фино смляна пяна, с блестящ външен вид, подобна на разтопен сладолед. За да се постигне този резултат, млякото трябва да бъде предварително загрято до температура 65-70 ° С. Флаконите трябва да са много малки, така че пяната да има голяма еластичност. В ръцете на опитен бариста в чаша мокри капучино цъфтят цветя, дворци растат и смешни лица се появяват. Прочетете повече за изкуството на лате изкуството в статията: Latte Art - История и реалност .

За вкуса на това капучино има балансиран вкус на кафе горчивината на еспресо и естествената сладост на млякото.

Мокрый капучино

Най-лесният начин да направите капучино може да бъде с кафе машина, която има капучино за разбиване на мляко. Но те изобщо не са, така че как да разбиете млякото в пяна у дома, прочетено в тази статия .


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как да направите капучино вкъщи

Как да нарисуваме сърце на капучино

Как да нарисуваме цвете на кафе лате

Как да нарисуваме Тадж Махал на Капучино

Как да нарисувате коледно дърво в чаша кафе

Обем лате изкуство Kazuki Yamamoto (Kazuki Yamamoto) или очарователни животни за кафе - специален вид изкуство

И вие знаете, кафе със сладолед, както се нарича, или рецепта за кафе-лаза

Как да си направим домашен горещ шоколад с кафе

Сладко-сладко кафе Trish

Кафе с канела и мляко

Кафе Объркани

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.