Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Английски кафе традиции

08.10.2015 19:01

Кофе в Англии Всеки е добре запознат с пристрастяването на жителите на "Misty Albion" към чая. Нека си спомним Алис на Карол, котка Чешир, и става ясно, че един истински английски джентълмен и чай са неразделни един от друг.

Но по някаква причина не можем да кажем нищо за английските традиции на кафе, въпреки че имат същата богата история като чая.

Кафе историята на Англия произхожда от 1635 г., когато в известния университетски кампус Оксфорд започнал да отваря малки кафенета, където една чаша от тази ободряваща напитка се радваше да се проведе в дискусии и аргументи на вечерта от академична общественост, която правилно отбеляза, че "вечерта, прекарана в аргументи за чаша кафе, месец, посветен на четенето на книги. "

Скоро миризмата на кафе на зърна се чуваше вече в бизнес районите на града, където предприемчивите английски търговци на Средиземноморската компания започнаха да отварят кафене. Докато търгуват с Османската империя и дълго време пребивават в турските градове, те оценяват аромата и вкуса на тази напитка и решават да я споделят със своите сънародници. Такива кафенета бяха високо оценени от любовните политически спорове и бизнес дискусиите от страна на взискателната английска публика. Те бяха изпълнени с атмосфера на равенство, духовна близост и доверие. Съвременниците признаха, че лондонските кафенета са "най-приятното място в града", където можете да седнете на мека мека мебел или на гишето, да научите последните новини, да обсъдите условията на следващата сделка или просто да прекарате известно време с приятелите си.

Такива учреждения се наричат ​​"кафенета на една стотинка", тъй като толкова много посетители биха могли да прекарват време в тях. Беше кафенета, вдъхновила много писатели от епохата на Възстановяването да създават свои творби. Като се започне от гореизложеното, можем спокойно да кажем, че в "преди Викторианска" Англия от средата на 17-ти век доминиращото положение на кафето е установено.

Всичко се промени през 19-ти век, с присъединяването към английския трон на кралица Виктория. Трудно е да се каже със сигурност кое определи целия курс на английската история, но оттогава чайът стана неразделна част от английските традиции. Кафе-къщите губят предишния си статут и се превръщат в затворени клубове. Ето защо в момента знаем много марки чай във Великобритания и не знаем почти нищо за марките за кафе.

Въпреки това Великобритания заема едно от водещите места за консумация на кафе на глава от населението. Както във всички други аспекти, английското кафе се отличава с благородния си вкус и приятен послевкус. И всичко това се дължи на триста години традиция на английското кафе.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Какво е декофеиновото кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Кафе Копи Ловац. Как да произвеждаме най-скъпото кафе в света

Незабавно замразено сушено кафе - какво е то и как е направено

Интересни правила за пиене на кафе в Италия

Какво е в кафето и колко калории в кафето

Защо кафето се сервира със студена вода

Сухо и мокро капучино: каква е разликата

Ден на кафе или празнуване на празнична вечеря в различни страни по света

Колко правилно да поставяте стрес в думата "лате", да пишете капучино и да наклонявате бариста

Кафе Тайните

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.