основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Ароматно кафе - всички тайни на замайващата напитка

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Ароматно кафе - всички тайни на замайващата напитка

18.10.2016 13:10

Процесс ароматизации кофе Само за един любител всякакви видове кафе за един вкус - струва ми се поне един момент да се потопите в това ароматно царство, тъй като чашите ще играят в различни тонове. Кафето може да бъде нежна или остра, силна или мека - тази напитка е богата и разнообразна, както всички страни, където се отглежда. Но понякога дори това естествено разнообразие не е достатъчно. И когато е време да разширим хоризонтите, ароматизираното кафе идва на наша помощ.

аромати

Характерът на ароматната субстанция може да бъде различен:

  • природни аромати - подправки, подправки;
  • изкуствени аромати - химически екскретирани вещества.

Поддръжниците на здравословния начин на живот сега могат да пренебрегват (и да се стремят) да плюят в посока на изкуствени вкусове. Заслужава обаче да се отбележи, че в хранително-вкусовата промишленост се използват само съставки, които са безопасни за хората - повярвайте ми, това е последвано много по-стриктно, отколкото изглежда средният потребител, след като е гледал "излагането" на телевизионни програми.

Така че, естествените съставки: канела, кардамон, анасон, карамфил и др. Добавят се основно при готвене на кафе (добавете на части към мелницата). Значително подправка се добавя към зърното по време на печенето. В промишлен мащаб за ароматизиране на кафе подправки не се използват - от икономическа гледна точка, химическата промишленост продукти са много по-изгодно. Природната смес обаче може да бъде поръчана в специализирано онлайн кафене или в частни пещи.

Натуральные ароматизаторы

Начини за ароматизиране на кафе

Има няколко начина да се даде на кафе нов аромат на мирис и дори да обогатят вкуса:

  1. Обработка на опаковки . В този случай ароматичният разтвор се прилага върху вътрешната стена на контейнера и след това зърната се изсипват за по-нататъшно съхранение и продажба. В херметически затворена опаковка зърната постепенно се инфилтрират с деликатен аромат.
  2. Обработка на зърно . В този случай ароматичният разтвор се преработва в зърна преди опаковането. В допълнение към избрания аромат, кафето получава едва забележими допълнителни бележки в послевкуса.
  3. Обработка на земни зърна . Смилането се обработва директно в разтвор на ароматно вещество или се насища с стръмна пара от воден разтвор на аромат.

Стадии кофе: от зеленых зерен до помола

Сред описаните методи не можете да избирате най-доброто - вкусът и ароматът на готовите продукти зависят единствено от умението на технолога и качеството на вкуса. Ако дегустаторът и технологът работят добре - ароматизираното кафе ще бъде хармонично и вкусно. Ако миризмата на аромата нарушава изкуствения аромат на кафе, дава остри или чужди (нехарактерни) тонове - това означава, че грешката е проникнала в технологичната схема и е по-лесно да изхвърлите кафето, отколкото да го оправите.

Съвет: Ако миризмата на ароматизирано кафе изглежда твърде силна за вас - можете да опитате с ролята на бариста и купувате кафе с обикновена арабика в съотношение 1: 1 или 1: 2. Може би, в разредена версия на ароматизирано кафе като теб повече. :)

Популярни вкусове

Ако само преди 20 години хранителната промишленост успее да се справи сама, днес всички ресурси на руската, европейската и китайската промишленост се предлагат да й помогнат. Сега няма да разкрием всички карти и да ви кажем кои продукти (аромати) са по-евтини и чийто - вкусът е по-добър (не е трудно да се гадае). Можете да си купите кафе на зърна с почти всеки вкус, най-популярната от тях:

  • природни обекти - ядки, плодове, цитрусови плодове;
  • сладкиши - бележки за шоколад и карамел;
  • подправки и подправки - аромати, подобни на природни;
  • сложни десерти - аромат "Тирамису", сметанови десерти и др .;
  • елитен алкохол - коняк, ром, ликьор (за съжаление, безалкохолни).

Не можем да мълчим за качеството на самата кафе, предназначено за ароматизиране. Не искаме да обиждаме никого, така че нека направим аналогия. Мнозина помнят съветския вермут. Така че, за производството им, те приемат изключително нискокачествени винени материали и "погасяват" чужди миризми и вкусове на трева. С течение на годините много се е променило - има мартини и цинзано, а има и "вермут номер 7". Също като с кафе - някой маскира мъртвото зърно с вкусна миризма и някой използва сортова арабика - всичко зависи от конкретния производител.

А последната гореща тема е къде да купите качествено ароматизирано кафе. Най-често срещаните аромати могат да се намерят в големите супермаркети, но по-широка гама ще намерите само в специализиран магазин или онлайн магазин. Предимството на обикновения магазин - можете да поискате да "подуши" сондата, но онлайн кафенето предлага по-богат избор, печене на автор и редки сортове.

Опитайте нови вкусове и да получите нови усещания от необичайно кафе.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Какво е декофеиновото кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Незабавно замразено сушено кафе - какво е то и как е направено

Кафе Копи Ловац. Как да произвеждаме най-скъпото кафе в света

Интересни правила за пиене на кафе в Италия

Какво е в кафето и колко калории в кафето

Защо се сервира кафе със студена вода

Сухо и мокро капучино: каква е разликата

Ден на кафе или празнуване на празнична вечеря в различни страни по света

Колко правилно да поставяте стрес в думата "лате", да пишете капучино и да наклонявате бариста

Кафе Тайните

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.