основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Интересни факти за любимото ви кафе

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Интересни факти за любимото ви кафе

13.12.2016 13:20

Кофе с сердечком Питието, от което започва сутринта на мнозинството хора на планетата, има богата история и необичаен характер. Както веднъж казал Густав Флаберт: "Вкусът на кафе е красив, но е неразбираем, трябва да се научим да го разбираме и обичаме, само с това условие човек може да го ползва с пълно удовлетворение". Преди да стигнете до кафенето, зърната минават по дълъг интересен път. Знаете ли, че:

 • Предпочитанията между мека арабика и робуста с по-силен и ярък вкус бяха разделени в съотношение 70% до 30%.
 • В арабика кофеинът се среща в масовата фракция от 1%, а в robusta - 2%.
 • Тъй като е с по-нисък робюстен сорт, той все пак е по-устойчив на суша, болести и други селскостопански проблеми.
 • Природни условия кафето расте до 9 метра височина. Въпреки това, за да се направи събирането на плодове по-лесно и по-безопасно, собствениците на насажденията не позволяват излишък от 3 метра растеж на растенията.
 • Животът на кафевото дърво е малко над 70 години.
 • Поддържайте зелени, не пържени кафе на зърна през цялата година. При условие, че около тъмно и сухо, те няма да загубят своите органолептични свойства. Ако говорим за пържени зърна, техният вкус и аромат започва да намалява постепенно след 2-3 дни съхранение.
 • Любов от много напитки - "Американ" е роден по време на Втората световна война. Тогава американските войници, които стигнаха до територията на Европа и не бяха свикнали със силно кафе, поискаха да се разрежда традиционното европейско кафе с топла вода.
 • Кафето, като напитка от плодове от кафено дърво, се намира на повече от 700 години. Това кафене е малко над 100 години. В далечната 1906 г. той е изобретен от белгиец с напълно неочаквано име ... Джон Вашингтон.
 • Колекционерът на кафе получава около 5 долара за кошница от плодове с тегло 100 кг. Осъзнавайки същия обем плодове в изсушена и пържена форма, собственикът на кафявата насаждения вече получава около 100 долара.
 • Финландия е рекордна страна по отношение на количеството консумирано кафе. Тук един възрастен човек има повече от пет чаши ароматна гореща напитка на ден.
 • Япония е на трето място сред аматьорите на кафе. Въпреки това, в това състояние е създаден специален празник: 1 октомври е денят на кафе!
 • Кафето може да се пие на хора, които са на диета, защото в чаша черно кафе без захар - 0 калории.
 • Фактът, че повечето от нас редовно купуват любимо кафе, доведоха тази стокова позиция до второто място в световния рейтинг. На първо място - обемът на продажбите на петрол.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Ароматно кафе - всички тайни на замайващата напитка

Как да станете бариста или какво е необходимо за овладяването на приготвянето на кафе

Какво е безкофеиново кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Незабавно замразено сушено кафе - какво е то и как е направено

Кафе Копиране Lovac. Как да произвеждаме най-скъпото кафе в света

Интересни правила за пиене на кафе в Италия

Защо кафето се сервира със студена вода

Сухо и мокро капучино: каква е разликата

Ден на кафе или празнуване на празнична вечеря в различни страни по света

Колко правилно да поставяте стрес в думата latte, да пишете cappuccino и да наклонявате бариста

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.