основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Какво отличава капучината от лате и лате-мокято

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Какво отличава капучино от лате и лате-мокято

1/1/2017 5:20 PM

Виды кофе с молоком Както вероятно сте забелязали правилно и капучино, лате и лате-макиато - всички тези напитки имат кафе и мляко в състава си. Но за това може би техните прилики свършват. Това, което те се различават един от друг, искаме да разберем днес.

1. Тип напитка

Капучино се отнася до кафе, а лате и лате-мокита до коктейли, базирани на кафе. Това се дължи на факта, че концентрацията на еспресо е по-висока в капучино, вкусът му е повече кафе, лате има повече вкус на мляко.

2. Методи за приготвяне

Нека да разгледаме процеса на приготвяне на напитки, разликата се забелязва дори и на обикновения човек на улицата. Само ако не искате да купите кафе Капучино в капсули, в този случай кафеварката ще направи всичко за вас.

Капучино: изсипете чаша еспресо (1/3 част от готовата напитка), победете млякото и изсипете чаша (1/3 от готовата напитка), поставете млечната пяна на върха (1/3 от готовата напитка). Разбъркайте, че не е необходимо.

Лате: Съставът и последователността на прибавянето са същите като на капучино, но има разлики в пропорциите: еспресо - 1/5 част от готовата напитка, мляко - 3/5 части, млечна пяна - 1/5 част. Разбъркването е позволено, но не е задължително.

Latte macchiato: в този случай пропорциите са същите като в latte, но стъклото първо се изсипва с затоплено мляко, следвано от еспресо и млечна пяна. Като алтернатива, млякото може да се смеси с крем в съотношение 1: 1, за да се приготви лате макиато. Класическото лате-макиато не е смесено, изглежда като слой коктейл.

Слои латте макиято

3. Структура на млечната пяна

Качеството на млечната пяна зависи от качеството на напитката. За капучино той се бие малко по-дълго, отколкото за лате и лате макиато и използва мляко с по-високо съдържание на мазнини. Това е необходимо, за да се създаде по-гъста структура. Пяна cappuccino трябва да издържат не само на канела от канела или какао, но също не се рушат под тежестта на трохи от шоколад или захар. Пенка лате и latte-makiato служи повече декорация, отколкото пълноценна съставка на вкуса.

4. Правила за сервиране и обслужване

Капучино се пие от чаша от 140 - 220 мл. За да придадете допълнителна устойчивост на млечната пяна използвайте чаши с равномерни ръбове.

У девушки капучино в руках

Latte и latte-makiyato се предлагат в стъклени чаши Latte Glass - високи стъкла с разширена горна част от топлоустойчиво стъкло, което също може да бъде с дръжка. Обемът на стъклото е 150-300 ml.

Сега знаете всички разлики в тези напитки. Време е да се премине от теория към практика! Опитайте с капучино, лате и лате-макиато и пишете ни как сте усещали разликите във вкусовия компонент.

Имате хубава чаша кафе!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Как да направите капучино у дома

Как да нарисувате сърце на капучино

Кафе руски в замяна американски по инициатива на Медведев DA.

Ароматно кафе - всички тайни на замайващата напитка

Сухо и мокро капучино: каква е разликата

Кафена инфография: 14 неща, които трябва да знаете за кафето

Рецепта за капучино (Капучино, Капучино)

Рецепта за Latte

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.