основен Всичко за кафе Интересни факти за кафе и чай Магична трансформация на кафе на зърна в напитка. Част 2

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Магична трансформация на кафе на зърна в напитка. Част 2

14.06.2012 г. 11:31 ч

Така че, кафето беше отгледано, събрано, преработено, написахме повече за това в 1 част . Какво следва?

6. Експортиране

Зърната, сега наричани зелено кафе, се зареждат в съдове в юта или в сизални торби в контейнери за превоз или в насипно състояние в контейнери с пластмасова обвивка.

Кофе в мешке

7. Дегустация на кафе

Дегустация кофе Кафето се тества многократно за качество и вкус. Този процес се нарича дегустация. Обикновено се извършва в стая, специално проектирана да улесни процеса.

Дегустатор, на професионален жаргон, наречен капачка или уловител, първо оценява качеството на зърното визуално. След това кафето се пържи в малък лабораторен ротор, веднага се смила и се излива гореща вода, внимателно контролирайки температурата. Кафър вдишва аромат на кафе - това е важна стъпка в оценката на качеството на кафето.

След това катетърът разкъсва крем-кафето, като избутва основата си от върха на чашата. Това предполага, че трябва да се почувства преди началото на дегустацията.

За да опитате с кафето, капачката изсипва лъжица кафе в устата си и бързо поема въздух. Целта е да се пръска кафета равномерно върху вкусовите пъпки, а след това да се донесе на езика, преди да го изплюе.

Проби от различни партиди се вземат всеки ден. Кафето се анализира не само за да се определят неговите характеристики и недостатъци, но и да се смесват различни сортове и партиди, за да се създаде подходяща смес. Expert-kapper на ден може да опита стотици проби от кафе и все още да усеща фините разлики между тях.

8. Печене на кафе

Как обжаривают кофейные зерна В процеса на печене, зеленото кафе се превръща в ароматни кафяви зърна, които купуваме в любимите ни магазини или кафенета. Повечето машини за пържене поддържат температура от около 300 градуса по Целзий. По време на печенето, зърната непрекъснато се смесват, за да се предотврати изгарянето.

Когато вътрешната температура на зърната достигне около 200 градуса по Целзий, те започват да стават кафяви, а кофеинът и ароматизираните масла, които са хванати в капан, започват да се появяват. Този процес, наречен пиролиза, е основата за печене - той произвежда аромата и вкуса на кафето, което пием.

След пържене кафените зърна веднага се охлаждат с въздух или вода. Печенето обикновено се извършва в страните вносители, тъй като прясно изпечените бобове трябва да бъдат доставени на потребителя възможно най-скоро.

Мляно кафе

Целта на правилното смилане е да се получи максимален вкус в чаша кафе. Трябва да се има предвид, че разкриването на вкусовите качества директно зависи от метода на приготвяне на кафе. Продължителността на времето, през което почвените зърна ще бъдат в контакт с вода, определя идеалната степен на смилане. По правило, колкото по-фино е смилането, толкова по-бързо трябва да се приготви кафе.

Препоръчваме ви преди да направите кафе, да го изследвате, да го вдишвате и миришете. В края на краищата, както казват учените, той има енергиен ефект върху човешкия мозък.

Кофе и в зернах и молотый

10. Кафе кафе

Има много методи за варене на кафе. За да ги овладеете, използвайте нашето ръководство за това как да направите кафе . Кук идеална чаша кафе. Наслаждавайте се!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Какво е кафе? Каква е разликата между Арабика и Робуста? Колко зърна са в кафето?

География и сортове кафе

Историческо отклонение - известни любители на кафе и любимите им рецепти

Отглеждане и преработка на кафе

Кафяви капсули: предимства, характеристики, производители

Правна почивка за кафе почивка: описание, меню, организация, снимка

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статиите, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и за развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.