основен Кафе и здраве

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Кафе и здраве

Утренний кофе Кафето отдавна се използва като лекарствен и стимулант. Неговите свойства са толкова многостранни, понякога неочаквани, които са постоянен предмет на изследване, а интересът към него не е избледнял от много години.

Химическият състав на кафето е много сложен, кафеното зърно съдържа около 300 биологично активни вещества и повече от 800 етерични масла, както и минерали, витамини, алкалоиди и други вещества.

Разбира се, толкова много различни вещества карат кафето да има различни свойства:

 • Етеричните масла , например, имат антимикробен ефект;
 • Органичните киселини (ябълчна, млечна, лимонена, оцетна, винена, оксалова, фосфорна, кафе, хлорогенна, цинхона) играят роля във формирането на липидната бариера на кожата, имат противовъзпалителни и фотозащитни свойства;
 • Танините подобряват храносмилането;
 • Минералните вещества (калций, натрий, желязо, сяра, фосфор, азот, хлор, магнезий) и витамини (8 витамини от група В, витамин Р, PP, Е) регулират хода на много биохимични процеси в организма и по този начин предотвратяват възникването на редица сериозни заболявания, Съдовите стени имат антиоксидантни свойства;
 • Алкалоидите (кофеин и тригонелин) активират клетъчния метаболизъм, подобряват микроциркулацията на кръвта, стимулират много физиологични и биохимични процеси в тялото.

Поради уникалния състав, кафето има следните положителни ефекти върху човешкото тяло:

 • Активира метаболизма,
 • Подобрява притока на кръв към мозъка,
 • Елиминира умората,
 • Улеснява стреса, подобрява настроението,
 • Премахва сънливостта,
 • Успокоява болката, включително главоболие,
 • Помага с диария, отравяне,
 • Укрепва уринирането.

). Наличието на такова количество свойства позволява да се използва кафе не само в медицината, но и в козметологията (вижте "Кафе и красота" ).

Влияние кофе на организм здорового человека » и «Влияние кофе на организм при заболеваниях» мы остановимся на том, как влияет употребление кофе на организм здоровых людей и людей, имеющих хронические заболевания. В разделите " Ефектът на кафето върху здравия човек " и "Ефектът на кафето върху тялото при заболяванията" ще се съсредоточим върху това, как консумацията на кафе влияе върху здравите хора и хората с хронични заболявания. «Кофе и беременность» . От особеностите на пиенето на кафе по време на бременност можете да прочетете в статията "Кафе и бременност". Факты о пользе и вреде кофе » . Данните за резултатите от научните изследвания относно ползите и вредите от кафето са събрани в раздела " Факти за ползите и вредите от кафето ".


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Може ли кафе да бъде вредно за здравето?

Независимо дали има алергия към кафе, ако има, какво в него или нейните знаци

Зелено кафе за отслабване: как да избирате и консумирате зелено кафе

Калорично съдържание на кафе: с мляко, със захар, без захар и мляко

Какво е полезно за любителите на кафе

Кафе за отслабване е не само вкусно, но и здравословна напитка!

Зелено кафе. Плюсове и минуси

Как да изчислим идеалното тегло, като вземем предвид растежа и изграждането

Зелено кафе за отслабване

Златните правила на момичето за храненето и спортните игри или основните компоненти на здравословния начин на живот

Кафето и зъбите: Предимства и недостатъци

Вредно ли е да се пие кафе за здравето на сърцето?

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Дали лателата или коварството на млечна пяна растат от кафе

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.