основен Кафе и здраве Факти за ползите и опасностите от кафето Чаят и кафето предпазват от рак на ендометриума

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Чаят и кафето предпазват от рак на ендометриума

Кофе - защитник человека Ракът на ендометриума представлява 9% от всички ракови заболявания при жените и се нарежда на седмо място сред причините за смърт от злокачествени тумори. В риск са жените над 50, които са с наднормено тегло, и тези, които са лекувани с естроген след менопаузата.

Новото проучване включва 1100 жени. Както се оказаха, лицата, които всеки ден пиеха чай и кафе, ракът на ендометриума беше диагностициран много по-рядко от тези, които не консумират тези напитки. При група от пациенти, които пиеха повече от четири чаши кафе и чай на ден, онкологичното заболяване се разви само наполовина. И тези, чиято норма е повече от две чаши дневно, рискът е намалял с 29%.

Как може да се предпази чаят и кафето от рак на ендометриума, учените все още не могат да обяснят. Може би защитните свойства на напитките се дават от кофеина, който стимулира производството на определени ензими, които помагат за неутрализиране на потенциалните канцерогени. Други вещества, съдържащи се в кафе и чай, като флавоноиди, катехини и изофлавони, известни със своите антиоксидантни свойства, могат да играят голяма роля.

Източник: www . compulenta . , апрель 2009 г. ru , април 2009 г.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете и други факти за кафе:

Медиците са доказали: Кафето се държи като наркотик
Любителите на чай и кафе имат по-малка вероятност да страдат от някои видове рак
Кафето може да бъде спасителна операция за мъже с диагноза болестта на Лу Гериг
Кафето унищожава миризмата от устата
Дават ли любителите на кафе бебетата с устни?
Рехабилитация на кафе

Ефект на кафето върху тялото на здрав човек

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.