основен Кафе и здраве Факти за ползите и опасностите от кафето Какво е в кафето и колко калории в кафето

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Какво е в кафето и колко калории в кафето

состав кофе Суровите кафяви зърна съдържат над две хиляди различни вещества. Съставът на кафето включва : протеини, въглехидрати, мазнини, минерални соли. Но основният от тях, който стимулира краткотрайната памет и дава кураж сутрин, е кофеинът . Всяко кафе има свое собствено съдържание на кофеин. В малки дози кофеинът увеличава моторната активност, умственото представяне и намалява умората. Големите дози кофеин могат да доведат до изчерпване на нервните клетки.

Има ли много калории в кафето? Самият кафето почти не съдържа калории . Говорейки за кафе като висококалорична напитка, всъщност искаме да кажем какво се добавя към кафето.

Съставът на кафето е богат на минерали и витамини . Основният е витамин РР или неоцин, който се използва за предотвратяване и лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт. В кафето, високи нива на фосфор и калций, които спомагат за укрепване на костите. Също така, кафето съдържа желязо, което определя нивото на хемоглобина в кръвта и калията, което нормализира ритъма на сърдечната дейност.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Методи за преработка на кафе
Печене на кафе на зърна
Съхранение на кафе
Шлайфане на кафе на зърна
екстракция
Съвети за любителите на кафе

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.