основен Кафе и здраве Факти за ползите и опасностите от кафето Мога ли да пия кафе по време на бременност и какъв ефект има кафето върху тялото на бременна жена

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Мога ли да пия кафе по време на бременност и какъв ефект има кафето върху тялото на бременна жена

Кофе при беременности Любителите на кафе често питат: възможно ли е да пиете кафе по време на бременност? Някои твърдят, че в ранните етапи на бременността, кафето не е вредно, докато други бързат да изключат кафе от храната на бременна жена. От коя страна е истината? Няма ли кафе да те бременна? Дали ефектът на кофеина върху женското тяло се променя по време на бременност? Ефектът на кафето върху плода е опасен?

Съвместно проучване на руски гинеколози и неонатолози потвърди страховете на кафеварките. По време на бременността пиенето на кафе е строго забранено. Съдия за себе си. След като са изучили стотици жени, които са загубили бременността си в резултат на спонтанен аборт, е установено, че 9 от 10 жени пият кафе въпреки "интересната ситуация". Също така, наблюденията на ранните раждали жени показват, че 8 от 10 редовно пият кафе по време на бременност.

Проведени са и проучвания за усложненията, които изпитват любителите на кафе. Например, жените, които предпочитат мигновено кафе, са много по-склонни да страдат от подуване и киселини.

Учените са обяснили влиянието на кафето върху тялото на бременна жена:

  1. Както е известно при бременна жена, количеството кръв се увеличава, натоварването на сърдечно-съдовата система се увеличава, което често води до повишаване на кръвното налягане. И допълнителен скок на налягането от чаша кафе е предвиден.
  2. Кафето води до стесняване на съдовете на матката. В резултат на това плодовете не получават хранителни вещества и кислород. Зародишът започва хипоксия, изостава в развитието и дори може да умре.
  3. Използването на кафе по време на бременност води до увеличаване на тона на мускулите на матката. Това може да доведе до спонтанен аборт или ранно раждане.
  4. Диуретичният ефект на кафето също не е от полза за жените в ситуацията. Желанията за уриниране и толкова често, и в комбинация с ефекта "кафе", може да доведе до дехидратация на тялото, нарушаване на баланса между вода и сол и т.н.

Не използвайте кафе и планирате бъдещо дете. Една чаша кафе на ден намалява вероятността от забременяване с 10%. И ако една жена пие 4-5 чаши, помислете си.

След раждането на детето по време на кърмене не трябва да пиете кафе. По отношение на храненето на децата трябва да бъде много внимателно, трябва да се придържате към специална детска диета.

За бъдещи майки не ви съветваме да включите кафе в диетата си, да водите здравословен начин на живот и да следвате всички препоръки на Вашия лекар, да наблюдавате настроението и времето в къщата.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Факти за ползите и опасностите от кафето

Какво е в кафето и колко калории в кафето

Какво е декофеиновото кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква е отровата

В историята на безкофеиново кафе, за първи път кафе изгуби кофеин

Детронирайте митовете за кафе или какви ползи от кафето

Кафето унищожава миризмата от устата

Медиците са доказали: Кафето се държи като лекарство

Кафе и красота. Как може да се харесате на себе си и на вашето тяло с кафе: процедури за спа процедури, скраб, обвивки, инхалации, маски ...

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.