основен Кафе и здраве Факти за ползите и опасностите от кафето Увреждане на енергийните напитки или с помощта на които продуктите да повишат ефективността, без да навредят на тялото ви

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


31.10.2013 15:57

Увреждане на енергийните напитки или с помощта на които продуктите да повишат ефективността, без да навредят на тялото ви

Энергетики Производителите на електроинженери често не казват какво увреждат енергийните напитки на човешкото тяло. В рекламите обикновено се говори за нарастване на силата, жизнеността и повишената ефективност. В същото време допълнителното стимулиране прекарва енергийния резерв на тялото. По този начин се получава обратният ефект. Резервите са напълно изчерпани и става все по-трудно да се възстановят.

Как да напълним енергийния резерв в човешкото тяло

Основните източници на енергия са въглехидратите. На първо място е глюкозата. Въглехидратите подхранват човешкото тяло и му позволяват да живее, да бъде активен.

Вторият начин да активирате тялото е да стимулирате централната нервна система. Един такъв стимулант е кофеинът.

Ускоряването на метаболизма също увеличава активността на тялото. Тя се постига чрез използването на определени продукти, например селен, подобрява настроението или тирозин, което допринася за производството на норадреналин и допамин.

Правилно действащият организъм произвежда необходимото количество глюкоза с помощта на щитовидната жлеза и увеличава жизненоважната активност. И също така контролира потреблението на енергия и, когато е изчерпано, "прави" човек да си почине. Останалото е необходимо за попълване на енергия и възстановяване на силите.

Как работят енергийните напитки?

Енергийните напитки включват кофеин, захар и някои зеленчукови стимуланти. Влиянието на тези вещества върху организма води до стимулиране на дейността му, без да обръща внимание на съществуващите енергийни резерви. Използването на "енергийни инженери" може да доведе до проблеми със сърдечно-съдовата система, безсъние, умора, бързо изчерпване на телесните ресурси.

Допустимата доза кофеин за възрастен е 300 mg на ден. Превишаването на тази сума е изключително опасно. Това приблизително съответства на три буркана енергийна напитка, но също така трябва да вземете предвид кофеина, който човекът получи с кафе и чай.

При деца и бременни жени кофеинът е противопоказан. Децата вече са достатъчно активни. Постоянно в движение. И ако е необходимо, можете да заредите енергийните доставки от доста полезни и вкусни храни.

Безопасни продукти, които повишават човешкото представяне:

  • бадеми, както и други ядки,
  • какао, което също съдържа кофеин,
  • елда, тъмно ориз, други зърнени храни - отличен източник на въглехидрати,
  • Протеинът, който се съдържа в месото, птичето месо и рибата, е отличен източник на енергия,
  • шоколадът е черен или горчив, в него има малко захар и има кофеин,
  • херкули и други зърнени култури от пълнозърнести храни.
Сега знаете каква вреда е причинена от енергийните напитки за човешкото здраве и с помощта на които продуктите ви повишават ефективността, без да навредите на тялото си.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кафе за отслабване е не само вкусна, но и здравословна напитка!

Зелено кафе. Плюсове и минуси

Зелено кафе за отслабване

Златни правила на момичето по отношение на храненето и спортните игри или основните компоненти на здравословния начин на живот

Съвети за тези, които искат да ускорят метаболизма в тялото и да отслабнат

Факти за ползите и опасностите от кафето

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Дали лателата или коварството на млечна пяна растат от кафе

Мога ли да пия кафе по време на бременност и какъв ефект има кафето върху тялото на бременна жена

Какво е в кафето и колко калории в кафето

Какво е декофеиновото кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква е отровата

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.