основен Кафе и здраве Факти за ползите и опасностите от кафето Как да изчислим идеалното тегло, като вземем предвид височината и изграждането

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


01/29/2014 14:19

Как да изчислим идеалното тегло, като вземем предвид височината и изграждането

Как расчитать идеальный вес Намерете формулата за изчисляване на идеалното тегло е трудно поради факта, че всички те са получени за средния човек. И всеки от нас има своя индивидуална генетично предварително определена стойност на оптималното телесно тегло. И ако мислите, че сте загубили тегло, като погледнете резултата от изчисленото идеално тегло, първо направете корекциите, като вземете предвид растежа, възрастта и физиката.
Най-популярната и призната формула за изчисляване на идеалното тегло е определението за индекс на телесна маса (BMI). ИТМ от 19 до 25 се счита за норма, по-малко от 19 - показва дефицит на тегло, от 25 до 30 показва наднормено тегло и повече от 30 - това вече е затлъстяване.

Индекс на телесна маса = тегло (kg): (височина (м) * височина (m))

Пример: ИТМ = 63 кг: (1.71 м * 1.71 м) = 21

Корекцията за растеж.
Високите мъже, чиято височина е по-голяма от 188 см, и жените над 174 см, трябва да увеличат резултата от индекса на телесна маса с 10%. И мъжете и жените под 168 и 154 см, съответно, се изваждат от ИТМ 10%.

Счетоводство за изграждане.
За съжаление BMI не отчита процентното тегло на мазнините, мускулите и костната тъкан. Скалата ни дава общ резултат. И със същото тегло и височина човек може да бъде тънък и силен или пълен и свободен. Поради това е желателно да се измери процентът на мазнините в тялото. Има специален биоелектричен анализ. Хардуерният начин е, когато слаб, безопасен електрически импулс преминава през тялото, което преминава по-лесно през мускулите и водата и по-лошо през мазнините. Можете също така да прибягвате до калиометрия и да определите дебелината на мастните гънки. Въпреки че тези изследвания са доста прости, те могат да се извършват само от квалифициран специалист.

Състояние на здравето.
Увеличаването на ИТМ може да се наблюдава при закъснения в тъканите на тялото на водата, което се случва при някои заболявания. Този фактор също трябва да се вземе предвид.

Идеалното тегло на здравия човек може да варира в зависимост от много фактори. Проследяване на промените в теглото, водене на график, отбелязване на физическа активност, здраве, диети. Между другото, диетите трябва да бъдат балансирани, стресът, включително гастрономията, ще причини повече вреда, отколкото полза. След като получите домашни изчисления на идеалното тегло, не бързайте да го коригирате сами, консултирайте се с лекар.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кафе за отслабване е не само вкусна, но и здравословна напитка!

Независимо дали има алергия към кафе, ако е така, какви са знаците в нея или нея

Зелено кафе. Плюсове и минуси

Зелено кафе за отслабване

Златни правила на момичето по отношение на храненето и спорта или основните компоненти на здравословния начин на живот

Съвети за тези, които искат да ускорят метаболизма в тялото и да отслабнат

Зелено кафе за отслабване: как да избирате и консумирате зелено кафе

Факти за ползите и опасностите от кафето

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Дали лателата или коварството на млечна пяна растат от кафе

Мога ли да пия кафе по време на бременност и какъв ефект има кафето върху тялото на бременна жена

Какво е в кафето и колко калории в кафето

Какво е безкофеиново кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Увреждане на енергийните напитки или с помощта на които продуктите да повишат ефективността, без да навредят на тялото ви

Какво е полезно за любителите на кафе

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.