основен Кафе и здраве Факти за ползите и опасностите от кафето Вредно ли е да се пие кафе за здравето на сърцето?

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


02/06/2014 01:06

Вредно ли е да се пие кафе за здравето на сърцето?

Ако не искате да се безпокоите, като прочетете статията, ние ще отговорим веднага - кафето е по-полезно за тялото като цяло и за сърцето по-специално, отколкото за вредното. По-долу ще разгледаме основните опасения на хората за отрицателното влияние на кафето и опровержението на тези спекулации.

Основният симптом на загриженост за кафеварките е краткосрочното увеличаване на пулса и кръвното налягане. Естествено, популярният слух веднага приписваше кафето на влиянието върху развитието на сърдечни заболявания и имаше забрани за пиене на кафе при различни сърдечни заболявания.

Кафето е вредно за сърцето?

2 основни сърдечни заболявания, чието появяване е свързано с ефектите на кофеина и което предизвиква въпрос сред хората: " Кафето е вредно за сърцето?" е хипертонична и исхемична болест на сърцето.

Говорейки за ефекта на кофеина върху появата на хипертония, различни специалисти, свързани с това заболяване със способността на кафето да повишава кръвното налягане и лек, цялото кафе без кофеин, което може да се използва от болен човек, стана панацея за това нещастие. Но за щастие медицинските изследвания (2002 г.) показват, че кофеинът може да повлияе само натиска върху хората, които не пият кафе редовно. Между другото, натискът в тази група от хора също е увеличен от безкофеиново кафе, така че този ефект е свързан с други компоненти, които съставляват кафе на зърна. Хората, които редовно консумират кафе, не са имали повишаване на кръвното налягане, така че таксите за стимулиране на развитието на хипертония от кафе са били премахнати. Друго потвърждение е получено след продължително изследване, продължило три десетилетия. Учените са открили, че само 5 чаши кафе на ден може поне по някакъв начин да повлияе на кръвното налягане на човек, но дори такова количество не може да бъде причина или катализатор на хипертонията. Наскоро някои европейски здравни организации препоръчват кафе за понижаване на липидите.

Също така се смята, че кафето може да причини коронарна болест на сърцето, което бе опровергано от друг дълъг медицински експеримент. Повече от 10 години са наблюдавани повече от 80 000 жени на средна възраст (35-60 години), които не са имали сърдечно заболяване в началото на експеримента. През този период не е имало повишаване на риска от сърдечни заболявания при хора, които консумират поне 6 чаши кафе на ден, в сравнение с тези, които почти напълно са изключили от диетата кофеинови продукти. ?" По този начин се надяваме, че сме разсеяли всички страхове около кафе и кофеин и въпросът " е кафе, което е вредно за сърцето ?" защото загубихте релевантността си.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кафе за отслабване е не само вкусна, но и здравословна напитка!

Независимо дали има алергия към кафе, ако е така, какви са знаците в нея или нея

Зелено кафе. Плюсове и минуси

Зелено кафе за отслабване

Златни правила на момичето по отношение на храненето и спорта или основните компоненти на здравословния начин на живот

Съвети за тези, които искат да ускорят метаболизма в тялото и да отслабнат

Зелено кафе за отслабване: как да избирате и консумирате зелено кафе

Калорично съдържание на кафе: с мляко, със захар, без захар и мляко

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Дали лателата или коварството на млечна пяна растат от кафе

Мога ли да пия кафе по време на бременност и какъв ефект има кафето върху тялото на бременна жена

Какво е в кафето и колко калории в кафето

Какво е безкофеиново кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Увреждане на енергийните напитки или с помощта на които продуктите да повишат ефективността, без да навредят на тялото ви

Как да изчислим идеалното тегло, като вземем предвид височината и изграждането

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.