основен Кафе и здраве Факти за ползите и опасностите от кафето Калорично съдържание на кафе: с мляко, със захар, без захар и мляко
  • Какво да се даде кифла кафе
  • Видове кафе напитки
  • С какво пие кафе
  • Кафемашини и кафеварки
  • Рецепти за кафе

Главно меню

Рецепти за кафе

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


02/06/2014 23:26

Калорично съдържание на кафе: с мляко, със захар, без захар и мляко

Във всички развити и в много развиващи се страни проблемът с наднорменото тегло безпокои не само младите момичета, но и много хора на средна възраст, които решиха да започнат да се хранят правилно, като се вземат предвид препоръките на диетолозите, за да се подобри качеството на живот и да се избегнат здравословните проблеми. В това отношение много диети или схеми на хранене изискват отчитането на консумираните през деня калории, за да се състави списък от физически дейности (бягане, ходене, натоварване във фитнес залата), което ще ви позволи да изгорите излишната енергия, без да я оставяте на мазнини. Тази статия ще ви помогне да откриете калоричното съдържание на различните видове кафе за следващата сметка.

Самият кафето е продукт, който практически не е калориен. Различни производители посочват опаковката на калориите на разтворимо и смляно кафе от 70 до 90 kcal на 100 g продукт. Като се има предвид, че 1,5-2 g се консумира на 1 чаша, можем да кажем, че калоричната стойност на кафе без захар и без мляко е около 1-2 килокалории на чаша напитка. По-долу разглеждаме енергийната стойност на кафето вече с различни добавки.

Калорично съдържание на кафе с мляко

калорично кафе с мляко
Енергийната стойност на тази напитка зависи изцяло от съдържанието на мазнини и количеството добавено мляко в кафето. Калоричното съдържание на обичайното мляко, продавано в който и да е склад, варира от 30-35 kcal (обезмаслено или с 0,5% съдържание на мазнини) до 70 kcal (съдържание на мазнини 4,5%) на 100 g продукт. Добавянето на 40-50 ml мляко в чаша кафе ще добави от 12 до 30 килокалории, така че максималното съдържание на калории в чаша кафе с мляко може да достигне до 32 kcal.

Калорично съдържание на кафе със захар


Прилагайки същия метод за изчисляване на калоричното съдържание на чаша сладко кафе , можете да научите, че добавянето на две чаени лъжици захар повишава калоричното съдържание на напитката с около 40 ккал и общо дава 42 ккал на чаша кафе със захар.

Обобщавайки горепосочените цифри, може да се отбележи, че една порция от такава любима напитка със захар и мляко се излива в още 70 kcal, така че ако не се ограничите до 1-2 чаши на ден, можете леко да усложнявате борбата си срещу наднорменото тегло. Между другото, ако се интересувате от калоричното съдържание на разтворимото кафе 3 на 1 , тогава, въпреки че не можете да намерите тази информация на опаковката, използвайте изчисленията на потребителите, които се интересуват от това издание - енергийната стойност на повечето кафе чанти ще бъде около 60 ккал за 1 чаша.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кафето е вредно за сърцето?

Кафе за отслабване е не само вкусна, но и здравословна напитка!

Дали има алергия към кафето, ако е така, какво в него или нейните признаци

Зелено кафе. Плюсове и минуси

Зелено кафе за отслабване

Златни правила на момичето по отношение на храненето и спорта или основните компоненти на здравословния начин на живот

Съвети за тези, които искат да ускорят метаболизма в тялото и да отслабнат

Зелено кафе за отслабване: как да избирате и консумирате зелено кафе

Факти за ползите и опасностите от кафето

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Дали лателата или коварството на млечна пяна растат от кафе

Мога ли да пия кафе по време на бременност и какъв ефект има кафето върху тялото на бременна жена

Какво е в кафето и колко калории в кафето

Какво е безкофеиново кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Увреждане на енергийните напитки или с помощта на които продуктите да повишат ефективността, без да навредят на тялото ви

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.