основен Кафе и здраве Факти за ползите и опасностите от кафето Кафе и зъби: плюсове и минуси. Основните правила, чрез които можете да предпазите зъбите си от нежелани ефекти

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


04/08/2014 9:14 PM

Кафе и зъби: за и против

Рисунок как девушка пьет кофе на диване Има мнение, че кафето засяга зъбите. От нея, както и от чай и цигари, зъбният емайл става жълт и се покрива с тъмни петна. Но, както показват последните изследвания на учени, това не е съвсем вярно.

Разбира се, могат да възникнат неблагоприятни последици, но спазването на елементарните правила ще ви предупреди.

  1. Багренето на зъбния емайл, когато се консумира кафе, се дължи на наличието на микрокредити в него. Ако се грижите за зъбите си, спазвайте правилата за хигиена, не се страхувайте от потъмняване.
  2. Отбягвайте от сладкото кафе. Без захар, вкусът ще се отвори повече и ще усетите нови бележки, а също така ще защитите зъбите си от плаката. Сладкото кафе образува остатъци по повърхността на зъбите по дъното, където скоро ще се появи цяла колония от патогенни микроорганизми, благодарение на което се появява покритието от кафе.
  3. Вероятно знаете, че внезапните промени в температурата оказват неблагоприятно влияние върху зъбите, но все пак искате да се поглезите с кафе и сладолед. Комбинацията от студено и горещо води до образуването на микрокредити и следователно до потъмняване на зъбния емайл.
  4. Съвсем наскоро светът е прелетял около новината, че кафето помага за предотвратяването на кариес. Учените от Италианския университет в Павия са доказали, че поради бактерицидните свойства на напитката за кафе бактериите не се задържат на повърхността на зъбите. Подобни проучвания в САЩ показват, че кафето съдържа хлорогенни и никотинови киселини и предотвратява появата на микроби, които образуват кариес. Разбира се, има гледка към кафе без захар, сметана и леки закуски. Освен това стана известно, че поради специфичния химичен състав на кофеина хората, които редовно консумират кафе, са с 40% по-добре защитени от гърлото и рака на устата.

Следвайте тези съвети и се насладете не само на вкусна напитка, но и на ефекта, който има върху тялото ви. Кафето и зъбите са здравословен съюз, така че зъболекарите казват. И ако се е случило ужасно нещо, след това да заместите изгубения зъб и колкото е възможно повече, за да го приближите до живия параметър, ще помогне на протезните зъби. Основната задача, която протестистът поставя пред лекар, е да избере протеза с форма, която не само ще замести липсващите зъби, но също така ще позволи да се запазят останалите зъби за дълго време.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Дали има алергия към кафето, ако е така, какво в него или нейните признаци

Зелено кафе за отслабване: как да избирате и консумирате зелено кафе

Калорично съдържание на кафе: с мляко, със захар, без захар и мляко

Какво е полезно за любителите на кафе

Кафе за отслабване е не само вкусна, но и здравословна напитка!

Зелено кафе. Плюсове и минуси

Как да изчислим идеалното тегло, като вземем предвид височината и изграждането

Зелено кафе за отслабване

Златни правила на момичето по отношение на храненето и спортните игри или основните компоненти на здравословния начин на живот

Съвети за тези, които искат да ускорят метаболизма в тялото и да отслабнат

Вредно ли е да се пие кафе за здравето на сърцето?

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Дали лателата или коварството на млечна пяна растат от кафе

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.