основен Кафе и здраве Факти за ползите и опасностите от кафето Може ли кафе да бъде вредно за здравето?

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


15.05.2014 09:12

Може ли кафе да бъде вредно за здравето?

Кофе для делового человека Лечебните и стимулиращи свойства на кафето са известни от дълго време. И днес тази напитка за мнозина стана един вид заместител на допинга. Излизайки, можете да видите много хора, които пият кафе в кафене преди работа, у дома до прозореца или по пътя към кабинета. Не е ли по-полезно да купувате зелен чай? Въпросът е реторичен. Но много кафе наистина помага да се събудим и да се развеселим. Чрез неговия химичен състав семена от кафе е много сложен компонент. Той съдържа около 300 елемента и до 500 етерични масла. И кафето засяга всеки организъм по свой начин.

Предимствата на кафето

Компонентите на кафето са много. Ако вземете например етерични масла, те помагат на организма да се бори с микробите. Органичните киселини като ябълка, кафе, вино допринасят за създаването на защитен слой на кожата и също така имат противовъзпалителни свойства. Разбира се, зеленият чай има повече оксиданти, но кафето също има фотозащитни свойства. Благодарение на други минерали и витамини, кафета ще укрепи стените на съдовете и ще помогне за предотвратяване на някои сериозни заболявания. Много хора говорят за опасностите от кофеина. Но в умерени дози повишава клетъчния оборот и кръвообращението. Вписвайки тези полезни вещества, трябва да запомните, че те са само в качествен продукт, който е правилно подготвен. Употребата му е необходима и в умерени дози.

Други положителни свойства

Кафето често се използва не само за храна, но и за медицина и за самообслужване. Например, натривката за кафе пречиства перфектно кожата на кератинизираните клетки и връща здравословния й вид. И докато ядеш чаша тонизираща напитка може значително да намалиш главоболието. Всъщност има много полезни качества на този продукт. Но все пак най-известните са премахването на сънливостта и увеличаването на настроението за целия ден.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Опитайте и нашите рецепти за красота:

Как да направите миглите по-дълги и по-дебели или домашни маски за растеж на мигли

Антицелулитно лечение: опаковане с кафе

Подготовка на овлажняваща маска за коса с кафе вкъщи

Как да оцветите косата на кафето и да го направите да блести у дома

Козметичните продукти, съдържащи зелено кафе масло, облекчават бръчките и кръговете под очите и придават на кожата на лицето младежка светлина

Производство на ръчно изработен сапун със съдържание на кафе - майсторски клас на домашно приготвяне на сапун

Грижа за лице и тяло: спрей за кафе. СПА - процедури у дома

Чудесни свойства на кафето  

Кафе и красота. Как иначе можеш да харесаш себе си и тялото си с кафе

Как да подготвим лосиона за самозалъгване у дома и как да приложим самобягването върху лицето

Характеристики на лятна грижа за кожата за лице и тяло

Кафе в козметиката

Как да направите масаж за отслабване за корема и други проблемни зони и защо кафето помага да се справите с целулита

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.