основен Кафе и здраве Факти за ползите и опасностите от кафето Как Кафето влияе върху кръвното налягане

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Как Кафето влияе върху кръвното налягане

01.05.2015 11:16

Кофейный натюрморт Известно е, че кафето е напитка, която не се препоръчва за хора с високо кръвно налягане. Но не е известно точно как изглежда принципът на ефекта на напитката върху натиска, ако се използва дълго време. Не е ясно и как натиска на човек, който ежедневно пие чаша кафе. Резултатите от изследването са изключително противоречиви.

Ефектът на кофеина върху тялото

Известно е, че основното вещество в тази напитка е кофеинът, естествен стимулант за нервната система. Когато концентрацията на веществото в кръвта е по-висока от нормалното, вазоспазмът не може да бъде изключен. След това кръвното налягане непременно се увеличава.

Блокиране на аденозин

Имайте предвид, че стимулиращият ефект на кофеина се дължи на факта, че той блокира специално съединение - аденозин. Произвежда се от човешкото тяло. С помощта на тази връзка се предават нервни импулси, които потискат активността. Когато човешкото тяло се умори, започва производството на аденозин, което предизвиква сънливо състояние и веселие. Ако кофеинът блокира връзката, тогава:

  • тялото "се събужда";

  • увеличава и кръвното налягане.

Освен това, поради ефектите на кофеина, надбъбречната кора води до адреналин, което води до известно повишаване на налягането.

Какво казват учените

От резултатите от изследванията е известно, че човек, който е склонен към хипертония, може бързо да увеличи кръвното налягане от кафето. Ако обаче говорим за човек, чието здравословно състояние е в ред, този ефект е много рядък. И в тази рядка ситуация, когато се увеличи налягането, продължителността на този скок е много малка. Наред с други неща, лабораторните изследвания показват, че петнадесет процента от хората, участвали в научния експеримент, чието кръвно налягане е било първоначално високо, са имали положителни промени. Например кръвното налягане се нормализира, стана стабилно и стабилно.

Ако здравият човек ще консумира кафе в умерена сума, то няма да го повлияе по никакъв начин. Но ако говорим за хипертония, тогава може да има различни ситуации. Не забравяйте също, че с постоянната консумация на тази вкусна напитка престава да действа толкова силно, както преди, върху кръвното налягане. Това се дължи на факта, че тялото свикна с последиците от кофеина.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Детронирайте митовете за кафе или какви ползи от кафето

Какво е в кафето и колко калории в кафето

Безкофеиново кафе - какво е това и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Може ли кафе да бъде вредно за здравето?

Възможно ли е да пиете бременно кафе?

Кафе и зъби: за и против

Как да приготвяме и пием зелено кафе

Калорично съдържание на кафе: с мляко, със захар, без захар и мляко

Вредно ли е да се пие кафе за здравето на сърцето?

Кафе за отслабване е не само вкусна, но и здравословна напитка!

Независимо дали има алергия към кафе, ако е така, какви са знаците в нея или нея

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.