основен Кафе и здраве Факти за ползите и опасностите от кафето Кафето и здравето: факти срещу митовете

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Кафето и здравето: факти срещу митовете

01/20/2015 16:55

Кофе спобствует долголетию Кафе се казва много, и още повече се консумира. Тази напитка ви кара да се потопите в сферата на блаженство на вкус и аромат. Можете да кажете много повече за него, че той ще бъде пленен, принуждавайки се да стане негов заложник и роб. Истинските кафеници не могат да живеят без него за един ден. Където и да са те, те не искат да се отрекат от това удоволствие. За да започнете сутринта с чаша ароматна напитка означава да се наситите с енергия и веселие.

Както се очаква, около популярните деликатеси на света не спират споровете за вреди и ползи. Струва си да се отбележи, че в страните, където се отглеждат кафени зърна по тази тема, те не мислят много, а просто се наслаждават. Ако има някакви опасения за вашето здраве, но сте страстен за да станете почитател на кафе, прочетете следната информация.

Факти: Как кафето засяга човешкото здраве

  • Да започнем, може би, с най-шокиращ факт, докато е положителен. Много учени казват, че не можете да пиете повече от две или три чаши кафе на ден. Той има стимулиращ ефект върху нервната система, причинявайки на някои хора сърцебиене, а също и повишаване на кръвното налягане. Независимо от това, историята е наясно с факта, че един човек е пил 40 чаши кафе на ден. Странно е да се каже, но той не само се чувства страхотно, но и живее до 114 години. Ето един интересен исторически факт.
  • Здраве и ароматен кофик, разбира се, популярна тема. В този случай ще ударим враговете на тази напитка с още един научно доказан факт. Така че, много хора не знаят, че редовната му употреба помага да се преодолее рискът от деменция и болестта на Алцхаймер. Също така е важно да се отбележи способността да се повлияе върху развитието на паметта, като се помни информацията.
  • Това не е всичко, което може да се каже по тази тема. Болестта на Паркинсон е много ужасно в проявлението си, тъй като е хронична патология, която прави невъзможно да се контролира тялото и движенията ви. Изследванията на учените показват, че получаването на стабилни дози кофеин, може да намали риска от симптомите на това заболяване. В допълнение, ракът на гърдата, инсултът, захарният диабет от втората група също са в списъка на заболяванията, които са податливи на положителните ефекти на кафето.

Ако искате да се развеселите, изпийте чаша ароматно кафе. Животът е красив, за да се ограничи във всичко. Въпреки това не трябва да забравяме разумните количества. Отделните характеристики на всеки организъм могат да проявят голям протест на вашите желания, така че пийте кафе, бъдете здрави, но не прекалявайте.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Детронирайте митовете за кафе или какви ползи от кафето

Какво е в кафето и колко калории в кафето

Как Кафето влияе върху кръвното налягане

Безкофеиново кафе - какво е това и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Може ли кафе да бъде вредно за здравето?

Мога ли да пия бременно кафе?

Кафе и зъби: за и против

Как да приготвяме и пием зелено кафе

Калорично съдържание на кафе: с мляко, със захар, без захар и мляко

Вредно ли е да се пие кафе за здравето на сърцето?

Кафе за отслабване е не само вкусна, но и здравословна напитка!

Дали има алергия към кафето, ако е така, какво в него или нейните признаци

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.