Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Кафето: плюсовете и минусите

06.05.2015 19:36

Отражение в зеркале кофе Събуждане сутрин в любимото си легло, когато очите са все още затворени и умът вече започва да работи, първата дума, която идва на много хора, е кафе. И това е трудно за някой да обвинява за това, тъй като тази напитка отдавна е спечелила сърцата и умовете на нашите съграждани. Като правите първата, глътка, усещате колко мека и твърда енергия ви разкъсва останките от сън, мозъкът ви се събужда и е готов за нови предизвикателства, които денят ви носи.

Приятният аромат, прекрасният вкус - това е само малкото нещо, което толкова обичахме. Но всичко е толкова недвусмислено? Учените по света все още не са съгласни какво е повече в кафето, вредно или полезно? Недвусмислено този въпрос няма да отговори на никого. Няма идентични хора, тъй като няма идентични мнения по този въпрос. За някой, пиян сутрин, чашата ще бъде приятна стимулант и естествена енергия, а някой друг освен главоболие и високо кръвно налягане няма да донесе нищо друго. Така че, нека се опитаме да разберем какво е по-голямо в кафето, положително или отрицателно.

Предимствата на кафе

Никой няма да отрече, че кафето е добър стимулант. Но само при условие, че е естествено и варено според всички правила. Никакви разтворими прахове и различни заместители няма да дадат такъв ефект. И това се дължи на съдържащия се в него кофеин, който има такова въздействие върху тялото ни.

В допълнение, кофеинът, съдържащ се в кафето, подобрява притока на кръв към мозъка, сърцето, бъбреците и други органи и в резултат на това е в състояние да предотврати заболяването от било-камъни. Много учени и лекари казват, че 2-3 чаши на ден напитка предотвратяват чревния рак.

Серотонинът, съдържащ се в кафето, е добър антидепресант. Доказано е, че хората редовно пият тази напитка сутрин, са по-малко податливи на различни стресове и депресии. В малки дози, кафето е много полезно за спортистите. Подобрява издръжливостта и активността.

Изпичането на зелени немаслени зърна, съдържащи хлорогенна киселина, помага на тялото ви да изгаря ненужни мазнини. Съчетавайки употребата на зелено кафе с упражнения, скоро можете да забравите дрехите с големи размери.

Недостатъците на кафе

Един от недостатъците на употребата е безсъние. Ето защо не се препоръчва да се пие през нощта.

За това можете да добавяте и увеличавате кръвното налягане.

Поради факта, че кафето има достатъчно диуретичен ефект, когато се приема, се получава обезводняване на организма, което няма добър ефект върху бъбреците и урогениталната система. По този повод на изток има традиция, сервирайте чаша кафе с една и съща чаша вода.

Има мнение, че прекомерната консумация на кафе главно засяга сърцето. Разбира се, тук има някаква истина. Но ако имате здрава сърдечно-съдова система, тя няма да ви нарани.

И така, какво заключение може да се направи от всички по-горе? Ако сте здрав човек и нямате предразположеност към безсъние, нарушения на сърдечно-съдовата система, алергична реакция към кофеина, можете безопасно да използвате кафе в умерени дози. Това ще бъде умерено, мисля, че ще се почувствате сами.

Инфографика Плюсы и минусы кофе


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Кафе за отслабване е не само вкусна, но и здравословна напитка!

Зелено кафе. Плюсове и минуси

Зелено кафе за отслабване

Златни правила на момичето по отношение на храненето и спортните игри или основните компоненти на здравословния начин на живот

Съвети за тези, които искат да ускорят метаболизма в тялото и да отслабнат

Факти за ползите и опасностите от кафето

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Дали лателата или коварството на млечна пяна растат от кафе

Мога ли да пия кафе по време на бременност и какъв ефект има кафето върху тялото на бременна жена

Какво е в кафето и колко калории в кафето

Какво е декофеиновото кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква е отровата

Увреждане на енергийните напитки или с помощта на които продуктите да повишат ефективността, без да навредят на тялото ви

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.