Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Може ли кафе да се направи за деца?

9/8/2016 10:13 PM

Кофе вопрос Децата с готовност следват примера на възрастните и изпробват всичко, което според тях заслужава интерес. Включително кафе. Много педиатри са озадачени относно въпроса дали може да се дава кафе на деца и на каква възраст е позволено да пие тонизиращи напитки на базата на кофеин, без да навреди на здравето. Все още не съществува недвусмислен отговор на този въпрос ...

Предимствата на кафето

Кафето съдържа много микроелементи и витамини: органични киселини, желязо, калий, фосфор, витамини А, В1, В2, D, РР. Те заемат най-активна роля в развитието на младия организъм, насърчават нормален метаболизъм. Най-активният компонент на всички напитки за кафе е кофеинът и ефектът му върху тялото не е толкова недвусмислен.

Кафето може да даде на детето:

  • повишено внимание и концентрация;
  • подобрена памет;
  • повишена физическа активност и издръжливост;
  • стимулиране на стомашно-чревния тракт;
  • предотвратяване на гниене на зъбите;
  • намаляване на ефекта от радиацията.

Като цяло има известно предимство от кафе - детето се учи по-лесно и си спомня информация, чувства жизненост и самочувствие. Негативното влияние на кафето обаче елиминира всички ярки перспективи.

Девочка пьет кофе

Увреждане на кафе

Ефектът на кафето върху образуван от възрастни организъм е доста положителен. Но за дете, което все още има система от живот, кафето може да бъде вредно.

Първата причина да не използвате кафе е недостигът на калций. Кафето има диуретичен ефект и без отстъпки "промива" тялото на полезни минерали и микроелементи. Включително - калций, който е необходим на детето за здравословен растеж на костите и зъбите.

Втората причина е възбудимостта от кофеина. Понякога дори детето се нуждае от допълнителна такса за жизненост. Но децата реагират много по-силно на кафето - свръхвъзбуждането от чаша напитка се заменя с раздразнителност, капризи, аларми и смущения на съня.

Третата причина е влиянието на кафето върху развиващата се хормонална система. За възрастни допълнителното производство на хормони от сексуален тип е повече за доброто и детето може да изпитва физиологични смущения по време на пубертета.

Четвъртата причина е пристрастяването. Кофеинът стимулира центровете за удоволствие, причинява зависимост. Стремежът на веселието и емоционалното възстановяване са последвани от периоди на "махмурлук" с всички съпътстващи депресивни прояви: искате да повторите кафето и да се върнете на положителен канал. В юношеството детето може да продължи да търси по-силни стимули и бързо се сблъсква с цигари и алкохол.

Естествено, има една пета, шеста и двадесет и шеста причина: кафеът предизвиква сърцебиене и може да предизвика нарушения на сърдечно-съдовата система, нарушава съня и активно засяга централната нервна система.

Кофемолка с зернами кофе

Когато можете да дадете на детето си кафе

Педиатрите от всички страни предполагат, че първото запознаване с кафе трябва да е на поне 14 години. И дори по-добре - години в 16-18. Преди тази възраст може да се даде кафе - но рядко и слабо. И ако изведнъж забележите признаци на гадене или замайване, диспнея или храносмилателни нарушения - по-добре е да кажете сбогом на кафе до по-благоприятни времена.

На бележката към родителите: кофеинът се съдържа не само в кафето. Нека и в по-малки количества, тя е в чай, какао, натурален шоколад, кока-кола и всички енергийни напитки. В разумни граници всички тези продукти са в менюто на всеки ученик. След кафе, най-високото съдържание на кофеин е в чая, а силното заваряване може също така да повлияе отрицателно на възбудата на детето.

За тялото на детето не е подходящо кафе, но за възрастни чаша ароматизирана напитка ще донесе много повече ползи. Търсите ли качествено прясно изпечено кафе? Интернет магазин coffee-shop24.ru има удоволствието да ви предложи богат асортимент.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Може ли кафе да бъде вредно за здравето?

Дали има алергия към кафето, ако е така, какво в него или нейните признаци

Зелено кафе за отслабване: как да избирате и консумирате зелено кафе

Калорично съдържание на кафе: с мляко, със захар, без захар и мляко

Какво е полезно за любителите на кафе

Кафе за отслабване е не само вкусна, но и здравословна напитка!

Зелено кафе. Плюсове и минуси

Как да изчислим идеалното тегло, като вземем предвид височината и изграждането

Зелено кафе за отслабване

Златни правила на момичето по отношение на храненето и спортните игри или основните компоненти на здравословния начин на живот

Кафе и зъби: за и против

Вредно ли е да се пие кафе за здравето на сърцето?

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Дали лателата или коварството на млечна пяна растат от кафе

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.