основен Кафе и здраве Ефект на кафето върху тялото на здрав човек

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Ефект на кафето върху тялото на здрав човек

Влияние эспрессо на здоровье человека Кофеинът оказва най-голямо влияние върху хората, докато консумира кафе, но е невъзможно да се идентифицират ефектите на кафе и кофеин, тъй като съставът на кафето е много сложен.

Основната фармакологична характеристика на кофеина е стимулиращ ефект върху централната нервна система и върху кръвоносната система. Кофеинът подобрява активността на мозъка, в малки дози увеличава физическото и умствено представяне, намалява умората и сънливостта, подобрява функциите на сетивата, увеличава двигателната активност. При умерени дози кофеин благоприятно повлиява респираторната функция на белите дробове, тонизира работата на сърцето, облекчава спазмите на мозъчните съдове за главоболие и мигрена. Кофеинът е част от някои лекарства.

ВАЖНО!

  • кафе намалява нивото на витамин В1 (тиамин) в организма, засяга функциите на ендокринната, храносмилателната, сърдечно-съдовата система.
  • когато алкохолът и тютюнът се консумират заедно с кафето, нивото на холестерола в кръвта се увеличава и ефектът от тютюна и алкохола се увеличава.
  • Кофеинът помага да се измие калций от тялото (1 чаша кафе промива до 40 мг Ca). Ето защо се препоръчва да се използват извара, сирене, мляко и риба, за да се компенсират ефектите на кафето.
  • прекомерната консумация на кафе допринася за загубата на вода в тялото . Ето защо, ако не можете да намалите количеството кафе, което пиете, опитайте се да изпиете най-малко 2 литра вода на ден. Кафето като напитка има редица свойства, някои от които могат да ни помогнат, когато възникне тази или онази ситуация.

Например, отравянето след измиване на стомаха и червата препоръчва на жертвата 1-2 чаши кафе. Неговите танини имат положителен ефект върху лигавицата на стомаха и червата, могат да утаят и да предотвратят абсорбцията на остатъци от токсични вещества.

С измръзване и замразяване, чаша горещо кафе ще има стимулиращ ефект върху тялото.

С разфасовки и износвания кафета може да се използва като спомагателно средство за излекуване на рани. Остъргванията и раните (включително изпотяване) трябва да бъдат измити със слаб разтвор на калиев перманганат и поръсени с фино смляно печено кафе. Покриването на раната със слой кафе на прах допринася за изсушаване на повърхността на раната и по-бързо излекуване. Изплакнете раната поне два пъти на ден.

Редовен консумация на кафе

Научните изследвания потвърдиха анти-канцерогенните свойства на кафето . Доказано е, че кафето може да предотврати появата на определени видове тумори и да стимулира работата на вътрешните органи, включително. черва, черния дроб. Консумацията на кафе също намалява риска от синдром на Алцхаймер, диабет тип 2 (независим от инсулин, диабет на възрастните хора), засилва мозъчната активност . В допълнение, в състава на кафе намерени вещества, които предотвратяват "залепване" на повърхността на зъбите на стафилококови бактерии, допринасящи за развитието на кариес .


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Може ли кафе да бъде вредно за здравето?

Дали има алергия към кафето, ако е така, какво в него или нейните признаци

Зелено кафе за отслабване: как да избирате и консумирате зелено кафе

Калорично съдържание на кафе: с мляко, със захар, без захар и мляко

Какво е полезно за любителите на кафе

Кафе за отслабване е не само вкусна, но и здравословна напитка!

Зелено кафе. Плюсове и минуси

Как да изчислим идеалното тегло, като вземем предвид височината и изграждането

Зелено кафе за отслабване

Златни правила на момичето по отношение на храненето и спортните игри или основните компоненти на здравословния начин на живот

Кафе и зъби: за и против

Вредно ли е да се пие кафе за здравето на сърцето?

Какво пиете след вана или е чай и кафе полезни в сауна

Дали лателата или коварството на млечна пяна растат от кафе

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.