основен Кафе и бизнес Как да отворите малко кафене: избор на оборудване за кафене

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


14.01.2014 14:28

Как да отворите малко кафене: избор на оборудване за кафене

Оборудование в старинной кофейне Ако мислите за отварянето на малко кафене за душата, тогава със сигурност трябва да започнете с дефинирането на концепцията на институцията, избора на добро място, разбиване на главата над менюто, декориране на интериора, избор на доставчици, получаване на куп разрешителни документи и подбор на компетентен персонал. Но това не е всичко. Много важна точка при отварянето на кафене, голяма или малка, е подходящият избор на оборудване.
Когато проектирате и избирате оборудването, най-добре е да се обърнете към професионалистите. В края на краищата те ще вземат предвид всички моменти и ще изберат необходимото оборудване за ресторанти, като вземат предвид планираното присъствие и задръствания, както и препоръчват надеждни производители. В допълнение, тези компании извършват монтаж, техническо обслужване и ремонт.

Примерна листа за оборудване за малка кафе-сладкарница:

 • Кафе машина - 1 бр.
 • Машина за кафе - 3-6 бр.
 • Омекотител за вода, ако е необходимо - 1 бр.
 • Смесител - 1 бр.
 • Хладилник - 2-3 бр.
 • Микровълнова печка - 1 бр.
 • Режеща маса - 1-2 бр.
 • Измиване - 1 бр.
 • Шкаф за печене, ако е необходимо - 1 бр.
 • Витрина - хладилник, ако е необходимо - 1 бр.
 • Маси и столове за гости.
 • Бар-брояч - 1 бр.
 • Закачалки.
 • Шкаф за ястия - 1 бр.
 • Вътрешни елементи (лампи, картини, декорации).
 • Кухненски прибори (съдове, прибори за хранене, тави).

Основните аспекти на избора на кафе оборудване

Съществуват известни финес в избора на кафе машина, която има три вида: полуавтоматични, автоматични машини за приготвяне на кафе и суперевтомати. За малко кафене идеалното решение е пу-автоматична кафемашина - това е оптимално съотношение цена / производителност и лекота на използване. Недостатъкът е необходимостта от постоянно наблюдение на приготвянето на кафе. Когато използвате автоматични машини, просто натиснете бутона и вземете готовата част. Суперавтомати са много по-скъпи. Те могат да приготвят до 240 чаши кафе на час с отлично качество, да излагат на показ степента на смилане, да се молят на кафе, да измерват необходимото количество, да пресоват и да готвят кафяви капсули, а също така да позволяват ясна сметка за консумативите и готовите напитки. За една малка кафе-сладкарница подобни разходи едва ли са оправдани, защото такава кафе машина със сигурност ще бъде неактивна и периодът на откупуване ще бъде много повече. В началния етап няма смисъл да се купува по-скъпо оборудване, винаги има възможност да се обменя кола за по-мощна.

При избора на машина за приготвяне на кафе, трябва да обърнете внимание и на броя на чашите, които се пълнят едновременно с напитка, а капацитетът на котела - колкото по-голям е, толкова по-добре.

Изберете оборудване трябва да бъдат надеждни марки, да даде предимство на тези, които имат сервиз и ремонт. Ако в кафене има една кафемашина, тогава с разбиването й работата на институцията се повишава, докато не бъде ремонтирана, което ще повлияе на репутацията. Има възможност да се запази резервната част от основното оборудване в склада и да се случи това - в рамките на пет минути, за да се замени счупеното устройство.

Кафемелачки е по-добре да имате няколко и да използвате за всеки клас кафе, в противен случай ще има смес от аромати.

За да запазите младите кафенета с ограничен бюджет, ще помогнете на компаниите за кафе, които предлагат добри техники за доброволческа дейност, вместо да поискат само кафе от някои сортове. Но в дългосрочен план може да излезе настрани, тъй като ще бъдете ограничени в избора.

Търговската система е друга алтернатива за закупуване на оборудване. Благодарение на него е възможно да се сменят за нови всякакви използвани кафе машини или да се вземе под наем оборудване. Разходите за отдаване под наем вече включват доставка и монтаж, обучение на персонала, рекламна поддръжка (чаши, чинии и т.н.) и отстъпка за кафе на зърна.

Изборът на правилното и оптимално оборудване при отваряне дори на малка кафене е сериозен проблем. Ако сте на загуба да вземете правилното решение, свържете се с фирмата за проектиране и оборудване на ресторанти и кафенета с оборудване. Те осъществяват индивидуален подход и имат голям опит.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Наемете кафемашина - как да не се закачите с измамници?

Какво ще стане, ако машината за кафе се счупи?

Как да почистите сами охладителя на водата

Защо е изгодно да купувате домакински уреди в интернет?

Характеристики и предимства на инфузиите от рожкови

Как да изберем оборудването за багажник

Къде да поправя машината за еспресо?

Тайните на успеха за ресторантьори

Дали марката кафе машини изчерпва много?

Монтаж на кафе машини

Професионално оборудване - ключът към успеха на ресторанта

Сега имате достъп до широка гама професионално оборудване

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, съгласно Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. "За защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни". 18+. Условия за използване на информацията.