основен Кафе и бизнес Франчайз кафенета - предимства и недостатъци

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


25.05.2014 13:01

Франчайз кафенета - предимства и недостатъци

Кофейня, открытая по франшизе Всеки предприемач, започващ нов бизнес, например откриването на кафене, оценява перспективите и рентабилността си, се опитва да сведе до минимум рисковете. Някой внимателно проучва пазара, разследва конкурентите, работи неуморно. Някой се обръща към услугите на скъп консултант. И някой вярва, че най-добрият вариант за започване на собствен бизнес е франчайзинга.

Бизнесът с франчайзинг е по същество търговска мрежа с разпознаваемо и популярно име, което поддържа своите партньори.

Днес една от най-печелившите, надеждни и бързо възстановени е франчайзът на добре позната кафене. Името на кафенето е реклама. И клиентите, виждайки познат знак, със сигурност ще дойдат на чаша кафе с такъв обичаен вкус.

Предимства на франчайз кафене

 1. При изграждането на бизнеса с франчайз получавате съветите на франчайзодателя, което е толкова необходимо в произхода на всеки бизнес в непозната индустрия.
  • Консултации за избор или изграждане на стая за кафене, издаване на разрешителни.
  • Съвети за проектиране на кафене, за да съответстват на единния стил на мрежата.
  • Препоръки за необходимото оборудване.
  • Франчайзорите могат да обучават мениджъри и персонал на стандартите за работа в кафенета.
  • Консултации относно формирането на менюто на кафенето и ценова политика.
  • Подкрепа в управлението и популяризирането.
 2. За да отворите кафе-сладкарница под франчайз, не е нужно да имате специфични познания за ресторанта, да подхранвате стратегически планове или да измисляте нови идеи. Достатъчно е да имате начален капитал, опит и знания в управлението и организацията на бизнеса.
 3. Преди да закупите франчайз на кафене, можете предварително да прецените популярността и значението на марката, лоялността на клиентите, да анализирате пазара на продажбите и да оцените нишата като цяло.
 4. Дългогодишният опит на мрежата, която продава франчайз, ви позволява да минимизирате рисковете, като прилагате сложни съвременни бизнес технологии и ноу-хау.
 5. Друго предимство на франчайзинг са специалните условия за получаване на заем за развитие на бизнеса. Понякога е достатъчно просто да популяризирате франчайз марката. Но франчайзингополучателите, ако е необходимо, често действат като гарант на банковия агент.

Недостатъци на кафене с франчайз

 1. Сеть кофеин Coffeeshop Близка връзка на бизнеса ви с собственика на франчайз. Ако франчайзодателят започне да има проблеми и нещата се развиват така, това ще ви засегне. Ако решите да затворите бизнеса си, тогава цялата мрежа, т.е. вашето кафене, ще бъде автоматично затворена. Опитайте се да осигурите тези точки и ги отразете правилно в договора за щети.
 2. Първоначални разходи за придобиване на франчайз и финансови задължения към собственика на франчайз. Този аспект от дълго време възпрепятства развитието на франчайзинг в Русия, докато много предприемачи не сравняват всички плюсове и минуси.

Днес в различни части на света можете да намерите любимо кафене. Благодарение на откриването на кафенето за франчайз, както и във Виена, Берлин, Варшава и Москва, можете да отидете в уютната кафене на Coffeeshop и да се насладите на отличното кафе. Ето защо вече в 43 страни по света милиони посетители започват деня си в кафенето на Starbucks. И дори да отидете на уикенд турне на Златния пръстен на Русия, със сигурност ще срещнете кафене, същото като във вашия град.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Необичайно японско кафене Старбъкс

Какво е Michelin Red Guide или звездни ресторанти?

Известни кафенета по света: Франция, Париж - кафе La Closerie des Lilas (Closerie de Lila)

Как да имаме добро и забавно време в Лвов или чаша за кафе Lviv "Lvivska kavalya kavi" предлага отлично кафе, унищожава утвърдените стереотипи и ви кара да се усмихвате

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

300 години за виенски кафенета

Легендарната кафе-сладкарница Antico Caffe Greco (Cafe Greco) в Рим, Италия

Кафе магазин One Shot Coffee (Филаделфия, САЩ) ще задоволи вашите 5 сетива

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия

Още веднъж за кафе

Френски кафе традиции

Мобилно кафе-сладкарница или кафе на колела с очите на кафеварките

Ресторанти: какво изненадва посетителите сега?

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статиите, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.