основен Видове кафе напитки

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Видове кафе и кафе напитки

этой ссылке -> Методите за приготвяне на кафе и кафе напитки можете да намерите, като кликнете върху тази връзка ->

виды кофейных деревьев: Арабика, Робуста и Либерика, то об этом читайте здесь -> Ако се интересувате от видовете кафе-дървета: Арабика, Робуста и Либерец, след това прочетете тук ->

Като кликнете върху името на кафето, ще бъдете отведени до страницата с рецептата за подготовката .

Видове и състав на кафе-напитките:

Café con Leche - португалско или испанско тъмно кафе с добавка на захар и мляко.

Demi-crème - кафе със сметана или мляко в равни пропорции.

Granita de Caffe - студено еспресо, поднесено с лед.

Кофе с алкоголем и сливками Ирландско кафе с алкохол и сметана. Сервира се в специални арирски очила .

Из чего состоит кофе американо Американо, американско - еспресо, разредено с гореща вода в съотношение 1: 2 или 1: 3. Американо е приготвено на кафе машина за еспресо: баристата след готвене 30 мл еспресо добавя гореща вода към него до обем от 120-160 мл.

Из чего состоит кофе гляссе Glace - хладно кафе с топка за сладолед. Сервира се в ариша - чаша със слама.

Состав допио Доппио - еспресо в двойно сервиране.

Из чего состоит кофе капучино Капучино - кафе с бита в горещо пяна мляко и буйна копринена мляко-кафе пяна ("качулка"). Той получи името си благодарение на монасите от Ордена на капуците, които според легендата бяха първите, които дойдоха с добавянето на биче мляко. Капучино е най-популярната напитка в кафенетата. Обичайната доза е 150 мл. Препоръчителна температура за хранене 60-70 градуса. Често кафе-капучино поръсено с канела или какао.

Из чего состоит конпанна Свържете (еластично) - еспресо с пищна капачка от сметана, поръсена с канела. "Свързване" в превода от италиански означава "със сметана". Сервирайте еспресото в чаша за капучино.

Кофе коретто в разрезе Corretto (corretto) - еспресо с добавка на алкохол. В северна Италия през зимата подготвят корето - кафе с грапа. В Ирландия да се затопли напитката кафе с ирландско уиски.

Из чего состоит кофе по-венски Кафе във Виена - еспресо с бита, поръсено с подправки (ванилия, канела, индийско орехче, портокалова кора на вкус) и настърган шоколад. Във Виена кафета е призната благодарение на османските посланици още през 17 век. Посланиците го доведоха в града, а местните жители, rasprobovav, започнаха да приготвят кафе вкъщи.

Кафе на изток, кафе на турско - черно кафе с изобилна пяна. Приготвен в съд с конична форма, т. Нар. Турк или джезве на пясък, на открит огън или на електрически плочки. В подготовката често се използват подправки като кардамон, канела и др.

Из чего состоит латте Latte е коктейл за кафе, състоящ се от едно парче еспресо и две части от топло мляко с пяна. "Latte" (акцент върху първата сричка) - в превод от италиански означава мляко. Сервирайте кафе-лате в айръс-стъкло или във висока чаша със слама. За аромата при приготвянето на гореща и студена лате, се добавят различни сиропи , с изключение на цитрусовите плодове, които правят млякото кисело. Често пяната на повърхността на напитката е украсена с рисунки. Това е цяло изкуство, наречено лате - изкуство .

Из чего состоит латте маккиято Latte macchiato (макиато) не е смесено капучино, където млякото, млечната пяна и кафето се намират в слоеве. Makkiyato на италиански означава забелязан. Сервира се в висока чаша.

Из чего состоит лунго Lungo - кафе, по-силно от еспресо, поради по-дълго време за извличане. "Lungo" се превежда от италиански като "дълъг". Количеството вода в чашата (50-60 ml) със същото количество смляно кафе (7 гр.).

Из чего состоит маккиато Makkiyato (macchiato, macchiato) е стандартно силно еспресо, на което е поставена капка от много деликатна млечна пяна (около 15 ml). Това е истинска италианска версия, преведена като "забелязана" - в нашите кафенета се сервира по-рядко.

Раф-кофе с медом Свещен сал - коктейл за кафе, изобретен в Русия в края на 90-те. Харесваше ни много от нас и сега той стана популярен по целия свят! Нейната особеност е, че не само крем, но смесено еспресо, сметана и мед, се набиват в гъста плътна пяна от капучино.

Что входит в состав кофе мокко Mocha - кафе с добавяне на шоколад или, понякога, кафе в ориенталски.

Из чего состоит ристретто Ristretto - еспресо, приготвено в по-малък обем вода (7 г кафе за 20-25 мл вода). Най-концентрирани, въпреки че кофеинът съдържа по-малко от еспресо. Тя се пие без захар. Той се счита за истинско италианско кафе и се превежда като "бързо". Ристрето се сервира в еспресо чаша с чаша студена вода. Преди първата глътка кафе, се вземат няколко глътки вода. Така се предотвратява дехидратацията на тялото и рецепторите на вкуса се промиват.

Из чего состоит кофе романо Романо ( еспресо с лимон). В превод от италиански означава "римски". Препоръчва се да украсите еспресо романо с парче лимон или лента от лимонова кора.

Русо (русиано, русано, русиано) - кафе, приготвено с руска душа. Неговата рецепта в процеса на ставане, различни варианти се разглеждат. Поплината на популярността на напитката, придобита след шегата на руския премиер DA. Медведев през есента на 2016 година. Ако искате да предложите своя собствена версия на готвене russiano, след това напишете вашата рецепта в коментарите към тази статия .

Торе (торо) е голяма част от еспресо, покрито с капачка от млечна пяна, която не се смесва с кафе и се издига над ръба на чашата с около 1,5 - 2 см. "Torre" на италиански означава "кула". Млякото пяна има по-суха и гъста структура, за разлика от капучино, и поддържа добре формата. Сервира се в чаша с капучино.

Филтриращо кафе , филтриращо кафе, капкомер, американско кафе, американско кафе, редовно кафе, приготвено в капково кафе машина, работеща според гравитационния принцип: гореща вода капе върху фуния с филтър, съдържащ смляно кафе. Преобладаващо приготвяме арабика. Пийте кафе от големи чаши от 200-220 мл. Капковото кафе е популярно не само в Америка, но и в скандинавските страни.

Френска преса за кафе - кафе, приготвено в "френската преса", в устройство, състоящо се от стъклен топлоустойчив цилиндър с бутален филтър. Най-често във френската преса те произвеждат арабика. Също така напитка, предпочитана от скандинавци и американци.

Что такое кофе еспрессо Еспресо (еспресо) - силно черно кафе, варено с кафемашина . Има две интерпретации на превода от италианското "еспресо" - 1) "бързо", 2) "компресирано", "заварено под налягане". Еспресо се счита за "цар" сред кафе. Основата на вкуса му е приятен баланс на киселост и горчивина и усещане за свежест и пълнота на вкуса. Стандартната част на еспресо е 30-35 ml. Идеалното еспресо има равномерен, равен, плътен златист крем (крем). Дебелината на сметаната трябва да бъде поне 2 мм. Еспресото се сервира през първите минути и половина след подготовката, пие бързо, с няколко глътки, като се наслаждава на пяната, понякога поръсена с пудра захар. Можете също така да разбъркате пяната с останалата част от кафето преди употреба, тъй като вкусът е концентриран в него.

Не забравяйте, че качеството на доброто кафе влияе и суровините - кафето .

Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":

Прочетете още:

Колко правилно да поставяте стрес в думата "лате", да пишете капучино и да наклонявате бариста

Кафе копия

Еспресо кафе машини (компресионни кафеварки)

Видове кафе машини и кафемашини: френско-преса, капкообразуватели, гейсери, еспресо кафе машини. История на творението, принципът на действие, предимствата и недостатъците.

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия

Историята на безкофеиново кафе, тъй като за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Жени срещу кафе - исторически факт от живота на кафето

Как да купувате кафе на зърна и да не губите, съвети за избор на естествено кафе

Какво е декофеиновото кафе и как да се намали съдържанието на кофеин в кафето, каква отрова има

Кафе в зърна ... или най-доброто от най-доброто

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.