основен Кафе клаташ Как да купувате кафе на зърна и да не губите, съвети за избор на естествено кафе

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


Как да купувате кафе на зърна и да не губите, съвети за избор на естествено кафе

Натуральный кофе купит Рано сутрин няма нищо по-добро от чаша ароматно кафе. За да получите напитка с жив вкус, трябва да знаете няколко трикове в подготовката му. Така че, как да купувате кафе на зърна и да не губите.

При избора на естествено кафе препоръчваме да обърнете внимание на следните подробности:

  • Опаковка: не купувайте кафе в прозрачни буркани. Предпочитайте зърната в опаковката. Тя трябва да бъде направена от плътен непрозрачен материал и херметично запечатан. Желателно е опаковката да има вентил, която да предпазва съдържанието от излагане на кислород.

  • Външен вид: най -доброто зърно е сухо, с еднаква форма и размер. Грижа и маслено фолио показват, че всички масла, отговорни за вкуса и аромата, вече са отделени от зърното и поради контакт с въздуха, окислен. При приготвянето на такова кафе очакваният букет няма да се окаже и вкусът ще бъде гранясал.

  • Печена дата: Колкото по- близо е до датата на покупката, толкова по-добре. Най-богатият вкус на кафе е 3-4 седмици след третирането. Ако от момента на печене на 6-7 седмици са минали - ароматът става малко по-малко наситени. След 12 седмици съхранение не се препоръчва използването на зърна.

  • Степента на печене на зърната: този фактор силно влияе на вкуса на напитката. Потърсете думите на етикета:

- лекото или "скандинавското" печене дава на зърната мек и деликатен вкус. Лошо преработеното кафе е добро за приготвяне на сутрешни напитки без мляко;

- среден или "виенски" подобрява вкуса на зърната и им дава сладък вкус. Можете да пиете кафе, направено от тях по всяко време на деня, със или без мляко;

- Силно или "френско" лечение дава горчивина на кафе. Когато варенето на кафето става тъмно и кадифено;

- силна или "италианска" - най-тъмната, вкусът на кафе се оказва горчив и изразителен. Използва се, за да се направи питие, което е по-добре да се пие в средата на деня.

Внимание! Ако сте свикнали да купувате кафе в магазин, степента на печене не е най-важният показател за качеството на продукта. Зърната могат да бъдат от същия цвят, но доколкото кафета е еднакво пържена отвътре, тя ще бъде чиста само след смилането. Ето защо е по-добре да купувате кафе в кафенетата, където те са добре изпържени в малки партиди, за да се запази уникален вкус.

  • Видове и сортове: от 80 вида кафе, а само две - арабика и робуста - представляват интерес за истинските ценители на напитката. Арабика е отговорна за аромата и изискания вкус на кафето, а Robusta, използвана като добавка, придава на напитката крепост, тъй като съдържа два пъти повече кофеин и гарантира плътна, но по-скоро насипна пяна, която любителите на еспресо особено ценят.

Използвайки тези прости съвети, можете да закупите кафе на зърна, което трябва да опитате. Най-доброто от късмет!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Съдове за приготвяне на кафе

Мармит е тайната на елегантната сервиране

Как да се моля на човек - бързо и вкусно подготвя закуска за любим човек

Характеристики на автомати за продажба на шоколади

Как красиво да украсите масата със салфетки, плодове, торти и други идеи с снимка за украса на масичката за кафе със собствените си ръце

Бизнес етикет: Как да сервираме правилно кафе и чай

Съдове и прибори за приготвяне на кафе

Кафемашини и кафемашини

Latte-art - изкуство на рисуване върху кафе

Ефект на кафето върху човешкото тяло

Чаши за кафе и двойки

Как да изберем услуга за кафе?

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федералния закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.