основен Кафе клаташ Лион е град Екзюпери

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


08/04/2013 04:16

Лион е град Екзюпери

Франция. Утро. Кофе Романтичните пейзажи на Франция винаги са били привлекателни за туристически екскурзии, което се обяснява с голямото изобилие от исторически забележителности, художествени съкровища и богатството на живописните пейзажи. Привлича туристите като умерен климат, лесна транспортна инфраструктура и високо ниво на квалифицирано обслужване - хотелският бизнес, парковите зони, много заведения с оригинална френска и международна кухня достигнаха високо ниво на международно ниво. Леон е югоизточен френски град, който се намира на територията на континентална Европа, защитена в западната част на града от планинска верига. Алпите и получи знаменитост благодарение на изобилието от градини и лозя, както и от факта, че това е родното място на изключителен писател и поет Антоан де Сен Екзюпери.

Модерният пътешественик, който посещава Лион, може да се наслади на огромен брой интересни исторически забележителности. Те включват посещение на музеи за текстил и декоративно изкуство, Музеят на братята Люмиер за любителите на филма, Музея за изящни изкуства на Бенедиктинския манастир (заслужено класиран на първо място след Лувъра в Париж). Важни моменти от туристическия маршрут са посещението в кметството с богата хармонична комбинация от архитектурни решения от различни епохи, градска библиотека с многобройни древни ръкописи, паркове, ботанически градини, Астрономическата обсерватория на Сен-Генис-Лавал, Катедралата Сен Жан, Металната кула Fourvière - точната реплика на третия етаж на Айфеловата кула кула.

Невероятно интересни и вълнуващи фестивали на творчеството е древният театър Fourviere. На брега на Сона се намира историческия квартал Лион - Стария град. В тази част на града не само сградите влизат в забележителностите, но и самите улици, изкачването, площадът и театрите, поради своя древен произход. Полуостров Прескил при сливането на реките Сона и Рон е един вид център на Лион. На него има пешеходна зона, обхващаща главната градска инфраструктура на правителствени сгради, търговски центрове, ресторанти, музеи и централни площади. Тази област е особено полезна за привърженици на френската национална кухня, които могат да се насладят в уникалната атмосфера на барове, кръчми и ресторанти "Michelin". Зелените площи на града допълват красотата на града, оставяйки приятното усещане за романтична и приятна почивка.


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Италиански традиции в използването на кафе или информация, за да помогне на пътниците - кафеварките

Легендарната кафе-сладкарница Antico Caffe Greco (Cafe Greco) в Рим, Италия

Кафе магазин One Shot Coffee (Филаделфия, САЩ) ще задоволи вашите 5 сетива

Как дойде кафе в Европа

Етиопия - родното място на кафе или страната, където първата горчива напитка, легенди за произхода на кафе

Интересни правила за пиене на кафе в Италия. Ремонт на кафе машини Gaggia

Кафе копия

В историята на безкофеиново кафе, за първи път кафе изгуби кофеин

Кафе Музей в Санкт Петербург, Русия - информация за пътуващите

Кафе Музей във Виена, Австрия - информация за пътуващите

Кафе-обиколки или страна на кафе и карнавални чака пътници - любители на кафе

Обиколка на планетата в търсене на интересни места за "кафе"

Кафяво кафе или добра традиция от неаполитански кафенета

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.