основен Кафе клаташ Каква е разликата между суши и ролки

Търсене в сайта

Абонамент за интересни новини:

yanqex.com

WE IN SOC. МРЕЖИ


01/09/2014 12:15

Каква е разликата между суши и ролки

Японская кухня: роллы и суши Известно е, че суши и рула са ястия от японска кухня от ориз и морски дарове. Ролите са вид суши. Те получиха най-широко разпространение и признание сред жителите на постсъветските страни, Европа и Америка.

Какво е различно за суши и ролки един от друг. Има няколко разлики:

1. Суши и роли имат различна форма. Суши е продълговато парче ориз, върху което е изрязан парченце риба или други морски дарове. Ролите са ролка от ориз с пълнеж вътре, увит в пресовани водорасли - нори. Самата дума "ролки" идва от английската "ролка" и означава "усукване".

Роллы ассортиРазнообразие суши

2. Суши и ролка се различават в състава. Основната съставка е оризът, но пълненето на рула може да бъде много разнообразно: морски дарове, авокадо, краставици, кремообразно сирене, плодове и др. За да направите суши, използвайте само един продукт: сурова сьомга, риба тон, пушена змиорка, скариди, октопод, червено хайвер или омлет.

3. Ролите могат да бъдат горещи - темпура. Суши се яде само от студени.

Темпура - горячие роллы

4. Суши и ролките се различават при сервирането на масата. Ролите се сервират за 6-8 парчета от един вид, суши - за 6-10 напълно различни ,

5. Принципът на подготовка се различава. Суши е по-проста: с мокри ръце те оформят ориз, приготвен по специална технология , колбаси, на които се поставят парче риба, октопод, скариди, червен хайвер или омлет. Отгоре, ако желаете, свържете тънка ивица от пресовани водорасли. Създаването на ролки изисква определени умения и наличието на бамбуков мат - макис, с него и увийте пълнежа с ориз и нори в една дълга ролка, която се нарязва на 6-12 ролки. Оризът се използва с повишено ниво на глутен и се обработва по специален начин. Съставките на пълнежа са равномерно разпределени, уверете се, че ролката не се окаже твърде голяма и може да се побере в устата.

Сега знаете какво суши е различно от ролите, но те са подобни, тъй като те са отличен източник на витамини и хранителни вещества с ниско калорично съдържание. Например, един суши с риба тон (филийка филе от олющен ориз) възлиза само на 73 kcal, докато съдържа 3,67 g протеини, 14,74 g въглехидрати и 0,19 g мазнини. И на земята с калмари е 71 ккалокалории, съдържа 1,8 г протеини, 14,74 г въглехидрати и 0,15 г мазнини. За сравнение: в малка пясъчна бисквита - около 78 килокалории, въпреки че няма трета част от полезните качества на суши!


Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните "Споделяне":


Прочетете още:

Хрупкави чували със скариди

Сладки ролки с плодове и палачинки вкъщи

Ястия от японска кухня: омлет под формата на ролка с пушена змиорка

Японска кухня - рецепта за нигири или как да направите суши вкъщи

Как да готвя правилния ориз за суши и ролки

Свийте с орехи и мед

Еклари със сметана за кафе

Пилешки пай с гъби

Яйцата Benedict рецепта за бърза и вкусна закуска

Роял салата с скариди, калмари и червен хайвер

Салата от водорасли Kaiso

Copyright © yanqex.com - На чаша кафе, 2009-2017. Всички права запазени. Материалите, публикувани на сайта, включително статии, могат да съдържат информация, предназначена за потребители над 18-годишна възраст, в съответствие с Федерален закон № 466-FZ от 29 декември 2010 г. за защита на децата от вредни за здравето им и развитието им данни. 18+. Условия за използване на информацията.